Îngrijeşte-ţi pielea cu coriandru

Din cauza faptului că includerea legumelor în îngrijirea pielii nu este promovată, femeile cred că fructele sunt cele mai eficiente pentru menținerea frumuseții tegumentului. Din acest motiv, de cele mai multe ori, nu știm cum trebuie să le folosim ca să ne bucurăm de beneficiile lor. 

28 sept. 2017, 08:30
Îngrijeşte-ţi pielea cu coriandru

Foarte bune pentru îngrijirea pielii sunt frunzele de coriandru, care sunt benefice pentru piele în următoarele moduri:

–    Frunzele de coriandru pot fi aplicate pe toate tipurile de piele. Totuși, fii precaută, mai ales dacă ai pielea sensibilă.

–    Coriandru este sursă bogată de antioxidanți. Asta înseamnă că este foarte bun pentru persoanele care suferă de acnee, cicatrice și coșuri.

–    Frunzele de coriandru încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.

–    Coriandru previne bolile cronice ale pielii.

–    Cerințele primare ale pielii, cum sunt hidratarea, întinerirea și prospețimea pot fi obținute prin folosirea frunzelor de coriandru.

–    Pentru prepararea măștile de față și a scruburilor de piele pe bază de coriandru trebuie folosite doar frunzele de coriandru, pe care trebuie să le înmoi în apă trei minute. 

Iată rețeta unei măști de față cu coriandru:

 Ai nevoie de:

–    ½ de bol de pudră de fulgi de ovăz

–    10 frunze de coriandru (înmuiate în apă)

–    1 albuș

Mod de preparare și aplicare:

Mai întâi, macină fulgii de ovăz. Bate albușul spumă cu mixerul, apoi pune în ea pudra de fulgi de ovăz și frunzele de coriandru. Amestecă câteva minute.

Aplică amestecul obținut pe fața proaspăt spălată, masând prin mișcări circulare, blânde. Această mască este perfectă pentru persoanele care se confruntă cu puncte negre și albe sau pori dilatați.

Mască de întinerire a tenului. Iată reţeta veche de 500 de ani!