Îngrijorare în lumea creştină. Papa Francisc a apărut joi în public într-un scaun cu rotile FOTO

Papa Francisc a fost nevoit să-și anuleze sau să-și reducă activitățile de mai multe ori în ultima lună din cauza durerilor resimţite la genunchiul drept.

05 mai 2022, 15:31

Joi, Papa Francisc a folosit un scaun cu rotile în public din cauza durerilor repetate de genunchi. La primirea unui grup de călugărițe în Sala Paul al VI-lea de la Vatican, destinată audiențelor generale, Suveranul Pontif a fost adus pe scenă cu un scaun cu rotile, iar apoi a fost ajutat să coboare din acesta și să se aşeze pe scaun normal.

Agenţia Reuters notează că Papa Francisc a fost nevoit să-și anuleze sau să-și reducă activitățile de mai multe ori în ultima lună, din cauza durerilor la genunchiul drept.

Citeşte şi Papa, şocat de Patriarhul Kiril: „Nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin. În 20 de minute mi-a recitat toate justificările pentru război”

De mai multe ori, în perioada Paștelui, luna trecută, înaltul prelat  a delegat un arhiepiscop sau cardinal să slujească Liturghia în timp ce acesta stătea în timpul Liturghiei în Bazilica Sf. Petru și îşi citea predicile aşezat pe scaun.

În vara anului trecut, Papa a fost operat la colon. El a fost tratat pentru stenoză diverticulară simptomatică a colonului, boală care se manifestă prin inflamaţia peretelui intestinului gros. Această afecţiune poate avea drept consecinţă îngustarea colonului. Printre simptomele cauzate se numără dureri abdominale şi balonare. Intervenţia chirurgicală a fost programată în urmă cu mai multe săptămâni, preciza Sfântul Scaun.

Citeşte şi Papa Francisc vrea pace în Ucraina. „Viktor Orban mi-a spus că rușii au un plan, ca pe 9 mai să se termine totul”