Îngrijorare la Washington: Din ce în ce mai mulţi americani se alătură jihadiştilor din Irak şi Siria

Publicat: Marţi, 29 Septembrie 2015 21:05 // Actualizat: Marţi, 29 Septembrie 2015 21:05 // Sursa: romaniatv.net

Aproape 30.000 de luptători străini s-au alăturat grupărilor extremiste din Irak și Siria din 2011, iar Washingtonul nu reușește încă să împiedice cetățeni americani să se alăture acestor organizații, potrivit unui raport parlamentar american publicat marți, relatează AFP, citată de Agerpres.

Washingtonul nu reușește să împiedice americani să se alăture grupărilor jihadiste din Irak și Siria.   Potrivit raportului, circa 250 de americani s-au alăturat sau au încercat să se alăture unor grupuri extremiste. 'De peste un deceniu, guvernul nu dispune de o strategie națională pentru a combate deplasările teroriștilor', se menționează în raportul realizat de un grup de studiu al Comisiei pentru Securitate Internă a Camerei Reprezentanților.

'Ritmul fără precedent în care americanii sunt radicalizați de extremiști violenți pune la încercare capacitățile autorităților federale de a monitoriza și intercepta' persoanele care intenționează să se deplaseze în țări aflate în război, se arată în raport, potrivit Agerpres.

Instrumentele aflate la dispoziția autorităților sunt depășite în lumina evoluțiilor tehnologice, grupurile extremiste utilizând din ce în ce mai mult aplicații de Internet securizate pentru a comunica cu americanii.

Citeşte şi Barack Obama la ONU: Învingerea Statului Islamic necesită un nou preşedinte în Siria

Combatanții străini s-au deplasat la început în Siria pentru a lupta împotriva lui Assad, însă 'majoritatea doresc acum să se alăture grupului Statul Islamic din dorința de a face parte din 'califat' ', potrivit congresmenilor americani, care au criticat de asemenea lacunele europenilor în materie de supraveghere a candidaților la jihad.

Acestea 'sporesc probabilitatea' ca jihadiștii aflați în posesia unui pașaport european să ajungă, după o ședere în Irak sau în Siria,'să intre în Statele Unite fără a fi reperați', afirmă parlamentarii americani.

Raportul consideră de asemenea 'extrem de îngrijorător' faptul că europenii nu verifică sistematic dacă pasagerii curselor aeriene se află pe liste cu persoane monitorizate, așa cum este cazul în Statele Unite.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 sep 21:20
...să împiedice cetățeni americani să se alăture acestor organizații, potrivit unui raport parlamentar american publicat Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
29 sep 21:20
...să împiedice cetățeni americani să se alăture acestor organizații, potrivit unui raport parlamentar american publicat Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7800
RON
18 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H