Îngrijorător: Peste 150.000 de români sunt dependenţi de jocurile de noroc

Tot mai mulţi români cad pradă jocurilor de noroc. Peste 150.000 sunt dependenţi de jocurile de casino, slot, pariuri sportive sau bingo. Fenomenul s-a extins atât de mult, încât la singura clinică din ţară specializată în tratarea acestor afecţiuni numărul pacienţilor s-a triplat în ultimii doi ani.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 10:51
Îngrijorător: Peste 150.000 de români sunt dependenţi de jocurile de noroc

Nu suntem în Las Vegas, însă problema jocurilor de noroc nu i-a ocolit pe români. Dimpotrivă, peste 150.000 nu se mai dau duşi din cazinouri, potrivit datelor unui ONG specializat.

„De când am început noi programul, s-a triplat numărul. Sunt din ce în ce mai mulţi cei care vin. De asemenea, s-a lărgit aria: dacă la început aveam doar pacienţi din Bucureşti, acum avem din toată ţara”, a declarat Ana Maria Moldovan, coordonator de program pentru tratamentul depenţilor de jocuri de noroc.

Tratarea este delicată şi durează luni de zile, cu atât mai mult cu cât românii merg la clinică după ce au ajuns în pragul disperării.

„La noi ajung când deja a încercat să se lase, familia nu mai are niciun ban, el nu mai are serviciu, nu se mai duce la facultate, a pierdut casa, maşina, familia”, relatează Moldovan.