Înlocuirea alocaţiilor pentru copii cu vouchere. Violeta Alexandru: "Se mai joacă şi la păcănele"

Publicat: Miercuri, 19 Februarie 2020 08:32 // Actualizat: Miercuri, 19 Februarie 2020 11:57 // Sursa: romaniatv.net

Violeta Alexandru a transmis că a ridicat problema eficientizării sistemului de acordare a alocaţiilor pentru copii, o soluţie fiind voucherele. Ministrul Muncii spune că ar putea recurge la această modalitate de acordare a alocaţiei deoarece de cele mai multe ori părinţii folosesc banii respectivi pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare copiilor.

"Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor (mai) beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului. Se mai joacă şi la păcănele. În Constituţia României este garantat dreptul copilului de a primi alocaţie, dar este la latitudinea autorităţilor să găsească cele mai bune soluţii pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului", a scris, marţi seară, Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ministrul Muncii a anunţat că a ridicat problema eficientizării sistemului actual de acordare a alocaţiilor.

"Da, am ridicat în discuție ideea eficientizării sistemului actual; o soluție ar putea fi voucherele. Cu un sistem de excludere (gen alcool, tutun, etc.), nu limitativ. Am putea gândi o legătură a sistemului de distribuție cu școala, ca să încurajăm părinții să vină mai des la școală.

În alte state membre UE alocația de stat este fie condiționată de veniturile părinților (Slovenia, Italia), fie de numărul de copii din familie (Franța). Multe alte state acordă vouchere ca sprijin pentru grădiniță, pentru nou-născuți, pentru baby-sitting, etc. Din toate aceste motive, personal, nu văd altă soluție de reglementare decât printr-o largă consultare publică pe care o voi lansa, la momentul oportun", a mai scris Violeta Alexandru.

Reamintim că premierul Ludovic Orban spunea zilele trecute că înlocuirea alocaţiei pentru copii cu vouchere ar putea fi soluția ca statul să se asigute că banii sunt folosiți de părinți doar pentru nevoie copiilor.

"Deocamdată n-am luat nicio decizie, în alte ţări există o reducere a impozitului care este tot o formă de scurtire. Se pot găsi soluţii prin care să ne asigurăm că banii sunt cheltuiţi numai în interesul copiilor de exemplu pot să existe vouchere, poate există. Deocamdata n-am luat nicio decizie, cine stie ce vrea Guvernul" , declara Ludovic Orban.

Citeşte şi PSD, despre scandalul alocaţiilor pentru copii. "PNL să dea alocaţiile"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocaţii pentru copii Ministrul Muncii Violeta Alexandru vouchere alocatii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H