Inovaţie în domeniul medical: şi-a mişcat mâna cu puterea gândului VIDEO

Realizare spectaculoasă în domeniul medical. Un tânăr paralizat din Statele Unite a reuşit să-şi mişte degetele şi mâna doar cu puterea gândului după ce medicii i-au implantat un cip în creier.

RomaniaTV.net
25 iun. 2014, 12:04
Inovaţie în domeniul medical: şi-a mişcat mâna cu puterea gândului VIDEO

Ian Burkhart a suferit un grav accident la înot, ce l-a lăsat paralizat de la gât în jos. La 23 de ani, târnărul din Ohio a devenit primul pacient care foloseşte aşa-numita tehnologie „Neurobridge” care conectează creierul direct la muşchi.

„Tehnologia transmite activitatea cerebrală prin intermediul unui cip minuscul implantat în creier care traduce acea activitate într-un limbaj pe care muşchii pot să-l înţeleagă. Cipul trimite semnale către muşchi şi el va putea astfel să-şi deschidă sau să-şi închidă pumnul”, a spus Chad Bouton, specialist.

Tânărul a putut să-şi mişte degetele şi chiar mâna, prima dată după 4 ani de când a rămas paralizat.

„Să fiu capabil să-mi deschid şi să-mi închid pumnul şi să fac aceste mişcări complexe, care nu am fost în stare să le fac de acum patru ani, a fost ceva nemaipoimenit. Din punct de vedere emoţional mi-a adus cu siguranţă un sentiment de speranţă şi entuziasm ştiind că acest lucru este posibil”, a spus 
Ian Burkhart.

Oamenii de ştiinţă au avut nevoie de 10 ani pentru a dezvolta această tehnologie. Ei speră că şi alţi bolnavi vor putea beneficia de ea.