Înrolările în armata ungară au crescut. Tinerii caută un loc stabil pe fondul crizei economice

Tinerii din Ungaria se îndreaptă spre o carieră armată în căutarea unui loc de muncă stabil, fiind afectați de impactul crizei economice, informează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 09:24
Înrolările în armata ungară au crescut. Tinerii caută un loc stabil pe fondul crizei economice

Este cazul unui tânăr de 27 de ani, Peter Kamondai, care și-a deschis un cabinet de kinetofizioterapie când pandemia de coronavirus a lovit Ungaria. Soția sa este însărcinată, iar acest lucru nu i-a oferit decât să se înroleze în armată.

Citește și: Ministrul de Externe al Ungariei, atac DUR la adresa lui Klaus Iohannis: „Este un politician extrem de anti-ungar”

„Soţia mea va naşte în curând iar carantina nu mi-a dat altă alegere. Ceea ce vreau acum este un venit stabil de la stat”, a explicat Kamondai pentru AFP de pe un teren de antrenament situat în apropiere de Györ, 120 kilometri vest de Budapesta.

După un examen medical, cadeţii vor încep un curs de pregătire de şapte luni la finalul căreia vor putea opta pentru o posibilă carieră de soldat, inginer, informatician, şofer sau bucătar în cadrul armatei.

Potrivit maiorului Tamas Durgo, responsabil cu recrutarea naţională, „numărul candidaţilor s-a dublat de la debutul crizei”. La rândul său, Ministerul Apărării de la Budapesta informează că 2.500 de cereri au fost depuse în ultima săptămână iar 900 dintre solicitanţi au început pregătirea militară graţie unei proceduri de înrolare simplificată.

Promovarea armatei face parte integrantă din proiectul de societate pe care Viktor Orban l-a definit în 2019 drept o „revoluţie conservatoare”: restabilirea în Ungaria a valorilor tradiţionale bazate pe ordine şi „valorile creştine”.