Ministrul de Externe al Ungariei, atac DUR la adresa lui Klaus Iohannis: „Este un politician extrem de anti-ungar”

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis că este un politician "anti-maghiar" pe motiv că implică "Ungaria și Guvernul de la Budapesta în campania electorală românească". Reacţia oficialului ungar vine după ce Klaus Iohannis a sesizat la Curtea Constituţională despre deschiderea unui punct de trecere a frontierei.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 15:48
Ministrul de Externe al Ungariei, atac DUR la adresa lui Klaus Iohannis: „Este un politician extrem de anti-ungar”

„Din păcate, președintele României este un politician extrem de anti-ungar. El implică constant Ungaria și Guvernul maghiar în campania electorală românească. Mai mult, acum dăunează intenționat colaborării româno-maghiare și împiedică probleme care sunt importante atât pentru poporul maghiar, cât și pentru cel român”, a scris Peter Szijjarto pe Facebook.

Ministrul ungar de Externe a menţionat că frontierele deschise la granițele celor două țări nu sunt doar simbolice, ci au și un rol practic, respectiv apropie cele două comunități și fac viața mai ușoară acestora, relatează Mediafax.

„Vetoul pentru deschiderea unei noi treceri de frontieră nu este altceva decât un obstacol deliberat în apropierea celor două națiuni. Guvernul maghiar rămâne angajat în dezvoltarea relațiilor bilaterale, deoarece acest lucru este și în interesul maghiarilor care locuiesc în Transilvania și Secuime”, a mai menţionat Szijjarto Peter.

Klaus Iohannis a sesizat CCR pe o lege despre deschiderea unui nou punct de frontieră între România şi Ungaria. Ce motive invocă

Președintele Klaus Iohannis a înaintat vineri Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Ungaria privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria).

Iohannis arată în sesizare că Parlamentul României a transmis, în 2 iunie 2020, președintelui României, pentru promulgare, Legea pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria).

Reacţia Ungariei, după atacul lui Klaus Iohannis. „O declaraţie necivilizată şi propice pentru incitare la ură”