Înscrierea în clasa pregătitoare începe de miercuri, 3 mai. Ce copii pot fi înscriși. Descarcă fișa de înscriere

În perioada 3 mai – 18 mai 2023 are loc completarea cererilor-tip de înscriere în clasa pregătitoare de către părinţi / tutori legal instituiţi/ reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.

02 mai 2023, 22:41
Înscrierea în clasa pregătitoare începe de miercuri, 3 mai. Ce copii pot fi înscriși. Descarcă fișa de înscriere

Cererile de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare pot fi depuse de miercuri, 3 mai 2023, de către părinţii ai căror copii vor merge din toamnă la şcoală. Procedura se va defăşura până în 18 mai, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației.

Citește și: Înscrierea în clasa pregătitoare 2023. S-au afișat circumscripțiile școlare. De când se depun dosarele

În 31 mai 2023 are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere. Etapele pentru a doua sesiune de înscriere vor începe în 5 iunie.

Citește și: Număr mai mic de elevi la clase în școlile din România. CES vrea cel mult 20 de elevi în clasele primare și 22 în gimnaziu

În cazul completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă, părintele va transmite unității de învățământ declarația-tip pe propria răspundere, cu privire la veridicitatea informațiilor completate în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare.

 

Ce copii pot fi înscriși în clasa pregătitoare în anul şcolar 2023 – 2024

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2023, inclusiv, trebuie să fie înscrişi în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

În clasa pregătitoare se pot înscrie și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 –  în baza recomandării pentru înscrierea în învățământul primar*, eliberată de unitățile de învățământ de nivel preșcolar sau, dacă nu au frecventat grădinița**, în baza evaluării Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE), după caz.