Înscrierea la ORA DE RELIGIE s-ar putea face pe o perioadă determinată. Află noile MODIFICĂRI

Senatorii din Comisia pentru Învăţământ au decis, marţi, ca înscrierea la ora de Religie să se facă pe un ciclu de învăţământ (4 ani de şcoală), printr-o cerere scrisă, iar retragerea de la oră se va putea face numai la sfârşit de an şcolar, tot prin cerere scrisă. Proiectul de lege va mai trece pe la Comisia Juridică, raportul fiind unul comun între cele două comisii, urmând ca apoi să ajungă în plenul Senatului, care este cameră decizională.

22 apr. 2015, 08:17
Înscrierea la ORA DE RELIGIE s-ar putea face pe o perioadă determinată. Află noile MODIFICĂRI

Proiectul de lege privind înscrierea la ora de Religie a ajuns, marţi, la Comisia de Învăţământ din Senat, care a adus o serie de amendamente pe textul aprobat de Comisia de învăţământ de la Camera Deputaţilor (prima cameră sesizată), potrivit adevarul.ro. Astfel, în loc ca înscrierea la Religie să se facă pe o perioadă nedeterminată, retragerea putând să se facă oricând ar fi dorit elevul/părinţii, senatorii au decis ca înscrierea să se facă pe ciclu de învăţământ, aşa cum a dorit Patriarhia Română.

Mai mult, dacă elevul care frecventează ora de Religie va hotărî că vrea să se retragă, va putea face asta numai la sfârşit de an şcolar, prin cerere scrisă.

Următorul pas pentru punerea Legii Educaţiei în acord cu decizia Curţii Constituţionale (CCR) privind înscrierea la ora de Religie va fi făcut de Comisia Juridică de la Senat, care va prezenta un raport comun cu senatorii de la Învăţământ, în plen.

Citeşte şi: BOR vrea să deschidă CABINETE DE RELIGIE în toate şcolile. Moise Guran: Părinte Patriarh, lăsaţi-o mai uşor