Insectele gătite, noua dietă la modă. Dieta mediteraneană, cea mai populară printre români

Dacă v-aţi săturat de alimentaţia obişnuită şi vreţi să testaţi ceva inedit, puteţi încerca o nouă dieta la modă. Este vorba despre dieta cu insecte gătite, exact ca în Thailanda. Dacă nu este însă pe gustul dumneavoastră, atunci puteţi încerca o dietă populară, care a făcut furori în ultima vreme: cea mediteraneană.

03 mart. 2015, 11:53
Insectele gătite, noua dietă la modă. Dieta mediteraneană, cea mai populară printre români

O nouă dietă pe val este cea cu insecte gătite. Acestea sunt crocante, au arome diverse şi sunt ambalate în pungi vidate. Dieta provine din Thailanda, s-a răspândit şi în Franţa, iar vânzătorii vor să aducă insectele şi pe rafturile supermarketurilor.

Aproximativ două miliarde de oameni din toată lumea mănâncă insecte. Lăcustele şi greierii se numără printre preferinţe, ba chiar sunt surse excelente de proteine, calciu şi fier.

Citeşte şi Regulile de aur pe care trebuie să le urmezi când eşti la dietă

Dacă nu vreţi să încercaţi o astfel de dietă, atunci puteţi opta pentru bine cunoscută dietă mediteraneană. Aceasta presupune o alimentaţie bogată în legume, fructe, nuci, cereale, măsline şi peşte. Ele ajută nu doar la pierderea unor kilograme, dar reprezintă şi un stil de viaţă sănătos.

„Este probabil cel mai bun exemplu de dietă pe care o poate urma o persoană dacă vrea să îşi îmbunătăţească sănătatea, mai ales dacă suferă de afecţiuni. Mâncarea procesată nu există în dieta mediteraneană şi componenta animală este relativ mică. Este bogată în legume”, a precizat un expert nutriţionist.

Alimentele trebuie consumate însă la temperaturi optime. Dieta este o mare sursă de vitamine, scade colesterolul şi protejează organismul de cancer sau afecţiuni cardiovasculare.

Citeşte şi Dieta violet: Află cum slăbeşti după principiul culorilor