Inspecţia Judiciară propune suspendarea Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară propune Consiliul Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a accidentat mortal doi tineri în stațiunea 2 Mai.

16 apr. 2024, 15:28
Inspecţia Judiciară propune suspendarea Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu
Inspecţia Judiciară propune suspendarea Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu

Inspecţia Judiciară propune suspendarea Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu. Inspecția Judiciară a anunţat, msrţi, că cere suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, de la Tribunalul Mangalia, cea care are în lucru „Dosarul 2 Mai2.

„În cursul zilei de astăzi a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare. Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, a transmis, marți, Inspecția Judiciară.

În document se arată că inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

Citeţte şi: Vlad Pascu a cerut să fie judecat în libertate după accidentul de la 2 Mai. Judecătorii i-au respins cererea

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Primul termen în procesul lui Vlad Pascu fusese stabilit pentru 22 februarie, la ora 9:00, la Judecătoria Mangalia. Dosarul a fost amânat pentru ora 12:30 deoarece Vlad Pascu avea termen şi la Tribunalul Constanţa, pentru a scăpa de arestul preventiv, dar acea cerere a fost respinsă. La reluarea procesului, judecătoarea din dosar a constatat că Vlad Pascu nu are apărare deoarece unul dintre avocaţi s-a retras din dosar, iar celălalt a menţionat că protestează, fiind solidar cu acţiunea declanşată de Baroul Bucureşti şi a cerut ca următorul termen să fie acordat după 29 februarie. Judecătoarea a dispus ca următorul termen să aibă loc pe 14 martie şi a emis o adresă către Baroul Constanţa, în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru Vlad Pascu, pe toată durata procesului. Judecătoarea desemnată cu judecarea acestui dosar este Ioana Ancuţa Popoviciu.

Părinţii victimelor din accidentul provocat de Vlad Pascu au fost nemulţumiţi de atitudinea pe care aceasta a avut-o în sala de judecată. Astfel, ei au declarat jurnaliştilor că atunci când ea a intrat în sală ar fi mestecat gumă. Ulterior, judecătoarea a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier despre care nu ştia că a decedat.