Inspecţia judiciară, sentinţa în cazul procurorului acuzat de hărţuire sexuală

Procurorul George Bucurică, acuzat de hărțuire sexuală de o femeie care a depus o plângere pe care acesta o avea spre soluționare, va fi judecat de Secția pentru Procurori în materie disciplinară a CSM. Inspecția Judiciară a constatat că acesta ar fi comis mai multe abateri disciplinare.

03 iul. 2018, 13:12
Inspecţia judiciară, sentinţa în cazul procurorului acuzat de hărţuire sexuală

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Radu George Bucurică, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine, atunci când procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi i) teza I din Legea nr. 303/2004.

În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul, folosind ascendentul funcţiei, a iniţiat şi acceptat, în timpul urmăririi penale cât şi după sesizarea instanţei, derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe „WhatsApp” şi ,,Facebook”, cu persoana vătămată dintr-un dosar pe care îl instrumenta; de asemenea, procurorul a solicitat persoanei vătămate informaţii privind unii colegi de muncă ai acesteia şi a determinat-o să accepte întâlniri în afara cadrului instituţional, manifestând un comportament indecent şi solicitându-i să întreţină relaţii intime în contextul soluţionării favorabile a cauzei. Totodată, s-a reţinut, în aceste împrejurări, că procurorul a ignorat obligaţia de a se abţine de la instrumentarea dosarului”, transmite Inspectia Judiciara.