Inspecţia Judiciară, sesizată de CSM în cazul declaraţiilor lui Nicuşor Constantinescu despre DNA

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor făcute de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cu privire la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe care a numit-o "poliţie politică", susţinând că ar trebui desfiinţată.

RomaniaTV.net
16 ian. 2014, 11:00
Inspecţia Judiciară, sesizată de CSM în cazul declaraţiilor lui Nicuşor Constantinescu despre DNA

Sesizarea Inspecţiei Judiciare vizează atât declaraţiile făcute de Nicuşor Constantinescu după ce a fost ridicat în baza unui mandat şi dus la sediul DNA Constanţa, cât şi poziţia Consiliului Judeţean Contanţa, expusă într-un comunicat de presă.

Inspecţia Judiciară va decide dacă declaraţiile preşedintelui CJ Constanţa şi poziţia oficială a instituţiei pe care o conduce au afectat sau nu independenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Concluziile inspecţiei vor fi cuprinse într-un raport, care va fi prezentat într-o şedinţă a Plenului CSM.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat miercuri, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, „ca un animal”, de către procurorii DNA, pe care îi acuză de abuz şi poliţie politică, el spunând că este „jignitor” ce s-a întâmplat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina procurorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât nu a fost citat să se prezinte. Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Ulterior, DNA a anunţat că Nicuşor Constantinescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce ar fi dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro).