Inspectoratele şcolare au afişat locurile disponibile pentru clasa pregătitoare

Haosul clasei pregătitoare continuă. După ce şcolile au afişat sâmbătă circumscripţiile şcolare finale, problemele persistă. Astfel, în Capitală încă mai există cazuri în care o adresă este arondată la două şcoli diferite sau, mai grav, nu există în circumscripţia niciunei şcoli.

RomaniaTV.net
03 mart. 2012, 14:20
Inspectoratele şcolare au afişat locurile disponibile pentru clasa pregătitoare

Unităţile de învăţământ au afişat şi locurile disponbile pentru clasa pregătitoare, dar şi pentru clasa I, însă şi acestea mai pot suferi modificări.

Deşi unităţile de învăţământ au publicat oferta şcolară finală înainte de înscrierea copiilor în clasa I şi în clasa pregătitoare, cifrele se mai pot schimba atât la solicitarea părinţilor cât şi în funcţie de capacitatea şcolilor de a suplimenta locurile.

În Bucureşti, Inspectoratul şcolar a aprobat înfiinţarea de 467 de clase pregătitoare şi 680 de clase I. Asta înseamnă că sunt aşteptaţi să se înscrie peste 29.000 de copii în ciclul primar.

De asemenea au fost făcute modificări şi în ceea ce priveşte cirmuscripţia unităţilor şcolare, după ce părinţii au sesizat că există probleme respectiv aceeaşi adresă este arondată la mai multe şcoli sau unele adrese nu sunt arondate la nicio şcoală.

Problemele de pe strada Polonă din Bucureşti nu au fost rezolvate, astfel încât mai multe numere de pe această stradă se găsesc în continuare arondate la două şcoli diferite.

Şi pe Bulevardul Dacia există acelaşi haos îm arondarea străzilor.

„Acolo unde există situaţii de genul acesta au fost făcute sesizari la inspectorat care au fost rezolvate punctual. Orice situaţie punctuală o rezolvăm punctual pentru fiecare există câte o soluţie pe care o găsim în funcţie de situaţia respectiv”, a declarat Cristian Alexandrescu, inspector general Bucureşti.

Inspectoratele şcolare trebuie să rezolve urgent aceste probleme pentru că prima etapa de înscriere în clasa I şi în clasa pregătitoare începe luni, 5 martie.