Inspectoratele şcolare vor pune la dispoziţie o linie telefonică pentru elevi şi părinţi

Inspectoratele școlare vor elabora un plan de intervenție local pentru fiecare unitate de învățământ, în funcție de nevoile specifice, astfel încât toți elevii să aibă acces la educație, informează Ministerul Educației și Cercetării.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 15:57
Inspectoratele şcolare vor pune la dispoziţie o linie telefonică pentru elevi şi părinţi

„Inspectoratele școlare vor elabora un plan de intervenție local pentru fiecare unitate de învățământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toți copiii să aibă acces la educție. Fiecare inspectorat, prin intermediul CJRAE/CMBRAE, va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00-16,00, o linie telefonică de consiliere destinată elevilor și păinților. Aceștia vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere. Numerele de telefon vor fi afișate pe site-urile inspectoratelor școlare și pe paginile web ale Ministerului Educației și Cercetarii: www.edu.ro și http://educatiacontinua.edu.ro”, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Citește și: Şcolile au fost închise, dar afterschool-urile au rămas deschise. Explicaţia lui Ludovic Orban

Pentru a veni în sprijinul elevilor și cadrelor didactive, consilierii școlar vor participa și la orele de dirigenție. Complementar, CJRAE/CMBRAE va organiza și sesiuni online pentru profesorii diriginți, dar și pentru părinți, sesiuni care au drept scop o mai bună gestionare a diferitelor situații cu care ei se pot confrunta în această perioadă.

Ministrul Educatiei a avut o videoconferință astăzi, 9 noiembrie, cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE).

În cadrul videoconferinție, Monica Anisie a prezentat măsurile adoptate pentru această perioadă în care cursurile se vor desfășura online. Potrivit MEC, măsurile vizează componenta educațională și pe cea socio-emotională. 

 
 
 
 

loading...
Partenerii noștri