Inspectoratul şcolar al Capitalei cere suspendarea cursurilor pentru cel puţin patru săptămâni

Inspectoratul școlar al capitalei cere suspendarea cursurilor pentru cel puțin patru săptămâni. Autorităţile spun că este cea mai gravă situație cu care s-au confruntat până acum.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 11:37
Inspectoratul şcolar al Capitalei cere suspendarea cursurilor pentru cel puţin patru săptămâni

„Pe 4 aprilie începe vacanța, să avem segment întreg de 4-5 săptămâni, să propunem integral când putem acționa mai ușor și mai bine. În zilele de vacanță transportul public e altul. Dacă supendam cursurile venim în ajutorul cazurilor de gripă, lucrurile se leagă logic”, a declarat Inspectoratul școlar. 

În contextul apariției, în țara noastră, a mai multor cazuri de infectare cu COVID-19, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a stabilit procedurile ce trebuie urmate în cazul înregistrării unor îmbolnăviri cu noul coronavirus în rândul elevilor sau profesorilor din școli, potrivit Avocatnet.ro.

Citeşte şi: Situaţie revoltătoare în judeţul Dolj. 21 de elevi şi 3 profesori întorşi din Italia seara trecută, au fost trimişi astăzi la şcoală

Astfel, în unele cazuri se vor suspenda cursurile unor clase, iar în cazul unui număr mare de îmbolnăviri la nivelul școlii, se poate ajunge până la suspendarea activității întregii unități școlare.

Mai exact, pe lângă aplicarea, până la sfârșitul lunii martie, a unor măsuri menite să reducă numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 din țara noastră, inclusiv interzicerea evenimentelor ce implică un număr mare de participanți, DSU a stabilit și procedura de urmat în cazul apariției de îmbolnăviri la nivelul școlilor.

Pe toată perioada suspendării cursurilor, fie într-o clasă, fie la nivelul școlii, se va face, în mod obligatoriu, curățarea și aerisirea claselor, dar și dezinfecția spațiilor școlii (clase, holuri, toalete etc.), în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică.

La reluarea cursurilor, medicul școlar sau cel de familie care are arondată școala va face un triaj epidemiologic riguros, pentru identificarea potențialelor noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.