Inspectoratul General pentru Imigrări: 11 străini care locuiau ilegal în România, depistaţi în week-end

Poliţiştii de imigrări au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, 11 persoane care locuiau ilegal în România, fiind întocmite documente prin care acestea sunt obligate să părăsească ţara în trei sau 15 zile. Două persoane din Turcia şi Siria vor primi interdicţie de a inttra în România pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 5 ani.

RomaniaTV.net
15 ian. 2018, 10:50
Inspectoratul General pentru Imigrări: 11 străini care locuiau ilegal în România, depistaţi în week-end

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat, la finalul săptămânii trecute, acţiuni pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini.

Astfel, poliţiştii de imigrări au depistat, în situaţii ilegale, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Bacău, Caraş-Severin, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Suceava, Satu Mare şi Tulcea 11 cetăţeni străini dintre care 7  bărbaţi şi 4 femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis decizii de returnare faţă de 9  persoane din Turcia(2), Irak(2), Republica Modova(2), Siria, El Salvador şi Serbia, prin care s-a dispus returnarea sub escortă sau obligaţia să părăsească ţara în termen de 15 zile. În cazul cetăţenilor din Irak s-a dispus tolerarea rămânerii pe teritoriul României.

”Faţă de un bărbat din Ecuador a fost emisă comunicare de părăsire a teritoriului României, fiind obligat să părăsească ţara noastră în termen de 3 zile, iar o altă femeie din Moldova a fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reşedinţă cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei”, precizează reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări.

Poliţiştii de imigrări au aplicat sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amendă în valoare totală de 1.600 lei.

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele a două persoane din Turcia şi Siria va fi aplicată măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă cuprinsă între 6  luni şi 5 ani.