Inspectorii şcolari încep să controleze profesorii care predau online

Învățătorii și profesorii din școlile intrate în scenariul roșu, care predau online, vor fi verificați de inspectorii şcolari atunci când predau la distanță, informează Stirileprotv.

RomaniaTV.net
24 oct. 2020, 04:49
Inspectorii şcolari încep să controleze profesorii care predau online

Unitățile de învățământ au primit procedura după care se vor organiza inspecțiile, iar cu cel puțin 3 zile înainte trebuie să transmită datele de conectare. „Cu toate acestea, profesorii nu vor ști când va alege inspectorul să intre la oră”, spune ministrul educației.

Potrivit procedurii, inspectorul școlar primeşte accesul la platforma online cu cel puţin 3 zile înainte de inspecţie. Cu o zi înainte, are loc o probă de conectare. Cu toate acestea, profesorii vor şti ora la care se conectează inspectorul.

„Se anunţă cu 3 zile înainte orarul pe care îl are profesorul, ca inspectorul să intervină la un anumit moment.”, a spus Monica Anisie pentru sursa citată.

„Interacţiunea online este în sine mai delicată, de aceea oricine vine la inspecţie va ţine cont şi de acest lucru. Nu-i poate tăia capul unui profesor dacă are o problemă de relaţionare, comunicare, la un moment dat.”, precizează directorul adjunct al Colegiului Mihai Viteazul.

În cadrul emisiunii online de la PRO TV „Viitor cu clasa”, ministrul educaţiei a anunţat că vor fi norme pentru desfăşurarea cursurilor online: materia va fi redusă, iar orarul se va scurta. De asemenea, profesorii vor putea să predea împreună, cum ar fi romană şi engleză, de pildă, astfel încât elevii să petreacă mai puţin timp în fata tabletei.

O singură aplicație și un singur ID
De altfel, ca elevii să nu mai treacă de la o oră la alta pe altă platformă de învăţare, fiecare școală va avea o singură aplicaţie, iar profesorii şi elevii vor avea un singur ID de conectare pentru toate materiile. Astfel încât să se reducă şi riscul apariţiei unor necunoscuţi în lecţiile online.

În plus, Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti le-a cerut şcolilor ca elevii şi profesorii să îşi schimbe parolele de acces, după ce persoane necunoscute au intrat ilegal în sistem.

„Nu e vorba de intrarea unor hackeri, de atac informatic. Copiii între ei şi-au transmis datele de conectare şi au pătruns în timpul orei unii care nu erau elevi la clasa respectivă, cu intenția de a deranja”, a explicat Roxana Cercel, de la ISMB.

Biblioteca Virtuală şi platforma digitală e-learning, unde profesorii vor avea la dispoziţie materiale pentru orele online, vor fi gata în luna noiembrie, spune ministrul educaţiei.

Citeşte şi: Alertă de la ISMB. Elevii şi profesorii din Capitală trebuie să-şi schimbe urgent parolele de la platformele de cursuri online