Inspectorul şcolar general al ISJ Mureş, arestat la domiciliu

Tribunalul Mureş a decis, vineri seara, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a şeful ISJ Mureş, Ştefan Someşan. Inspectorul şcolar este acuzat de abuz în formă continuată şi uzurparea funcţiei.

04 nov. 2016, 19:00
Inspectorul şcolar general al ISJ Mureş, arestat la domiciliu

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mureş, Sonia Deaconescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Tribunalul Mureş a respins propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Ştefan Someşan. S-a luat măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Soluţia nu este definitivă, poate fi atacată cu contestaţie„, a spus Deaconescu.

Inspectorul şcolar general al ISJ Mureş, Ştefan Someşan, a fost reţinut după ce a dezinformat Consiliul de Administraţie în legătură cu o hotărâre a Consiliului Local Târgu Mureş, referitoare la înfiinţarea unei unităţi de învăţământ liceal, a arătat, vineri, într-un comunicat, DNA. Procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inspectorului şcolar general al ISJ Mureş, Ştefan Someşan, bănuit de abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul (2 fapte din care una în formă continuată) şi uzurparea funcţiei (2 fapte).

De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de directorul Liceului Teologic Romano–Catolic, Tamasi Zsolt – Jozsef, bănuit de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii susţineau că, în iulia 2014, Consiliul Local Târgu Mureş a dispus aprobarea alocării sumei de 1.500.000 lei pentru întreţinerea şi renovarea imobilului în care funcţionează Colegiul Naţional „Unirea”, cu condiţia propunerii de înfiinţare a liceului cu profil teologic romano – catolic. Imobilul în care funcţionează Liceul „Unirea” fusese retrocedat în anul 2004 Arhiepiscopiei Romano Catolice Alba Iulia, deoarece imobilul a aparţinut cultelor religioase.

Citeşte şi Inspectorul şcolar general al ISJ Mureş, reţinut. El este urmărit penal pentru abuz în serviciu