Instagram retrage funcția de „swipe-up”. Motivul pentru care s-a luat această decizie

Instagram retrage funcția de „swipe-up”, de la 30 august 2021, prin care oamenii pot accesa pagini web din Insta Stories. În locul ei, Instagram va oferi stickere cu link. Astfel, utilizatorii pot da click pe stickerul cu link și pot accesa conținutul web dorit.

24 aug. 2021, 21:21
Instagram retrage funcția de „swipe-up”. Motivul pentru care s-a luat această decizie
Instagram retrage funcția de „swipe-up”

Instagram retrage funcția de „swipe-up”. Motivul pentru care se elimină această funcție este pentru că dorește să le ofere utilizatorilor de Instagram mai multă libertate în crearea de conținut, având în vedere că stickerele se pot formata după bunul plac.

Citeşte şi: Bloggeriţă antivaccin, interzisă pe Instagram după ce a lins un cărucior în supermarket. Videoclipul a făcut furori pe reţelele de socializare – VIDEO

Instagram retrage funcția de „swipe-up”

Update-ul are la bază un test pe care compania l-a inițiat vara aceasta. În iunie 2021, Instagram începuse să testeze funcția de stickere cu link pentru mai mulți utilizatori, nu doar pentru cei care aveau deja opțiunea de „swipe-up” (adică utilizatorii de Instagram care aveau cel puțin 10.000 de followers).

Acum, Instagram a spus că stickerele cu link vor fi accesibile pentru cei care aveau funcția de swipe-up și înainte. Totuși, compania încă evaluează dacă funcția va fi oferită și altor utilizatori ai platformei sociale.

Update-ul acesta ne va ajuta să ne dăm seama dacă este o decizie bună, înainte să le oferim mai multor oameni acces la aceasta”, a spus un purtător de cuvânt al companiei pentru The Verge, citat de Aleph News.

Facebook ar putea fi forţată să vândă Instagram şi WhatsApp

Facebook ar putea fi nevoită să vândă Instagram şi WhatsApp, aflându-se în plin proces cu organismul american FTC. Compania a fost acuzată de practici anti-concurenţiale şi de dominaţie a pieţei.

Comisia Federală pentru Comerț din SUA (FTC) aduce din nou Facebook în fața instanței și susține că gigantul trebuie să vândă Instagram și WhatsApp, pe care le-a cumpărat cu scopul de a limita concurența. Potrivit FTC, Facebook are monopol pe piața rețelelor sociale din SUA și face eforturi pentru a se asigura că alte companii nu reușeșesc să concureze cu ea, transmite  petapixel.com. (Citeşte AICI mai multe detalii)