Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor. Ce metodă testează aplicaţia

Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor, astfel încât să se respecte regulile platformei. Potrivit aplicației, internauţii trebuie să aibă 18 ani, dar în realitate mulți dintre ei și-au pus altă dată de naștere.

25 iun. 2022, 09:47
Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor. Ce metodă testează aplicaţia
Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor

Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor. Aplicația deținută de Meta analizează selfie-urile video cu ajutorul unui software de analiză facială, potrivit BBC, citat de Digi 24.

Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor

Unii utilizatori de pe Instagram încearcă să încalce regula de vârstă prin modificarea datei de naștere pentru a părea că au peste 18 ani.

Dar adolescenții din SUA care încearcă acest lucru vor avea acum la dispoziție trei modalități de verificare a vârstei: să încarce o fotografie cu un act de identitate, să ceară garanția de la trei utilizatori adulți sau să facă un selfie video.

Astfel, rețeaua socială speră să asigure adolescenților o „experiență adecvată vârstei” pe Instagram.

Meta s-a confruntat anterior cu critici privind siguranța adolescenților și a copiilor pe platformele sale.

Citeşte şi: Noi schimbări la Instagram! Ce a decis compania să facă cu postările utilizatorilor

Părinții au primit instrumente suplimentare pentru a supraveghea experiența copiilor pe Instagram la începutul acestei luni. Aceștia pot acum să stabilească limite de timp și să vadă detalii despre orice activitate pe care copilul lor o are pe platformă.

De asemenea, adolescenții vor fi „îndemnați” să se uite la alt conținut dacă vizualizează în mod repetat aceleași subiecte pe pagina de explorare a Instagram și vor fi încurajați să „ia o pauză” dacă stau prea mult pe platformă.

Selfie-urile au devenit o modalitate populară pentru platformele digitale, cum ar fi aplicațiile bancare online, de a verifica vârsta sau identitatea utilizatorilor.