Instanţa a respins apelul Monicăi Macovei în procesul intentat procurorului care instrumentează cazul accidentului produs de fostul ministru al Justiţiei

Înfrângere în instanță pentru Monica Macovei. Judecătorii au respins apelul înaintat de fostul ministru al Justiţiei în procesul intentat procurorului care o cercetează în cazul accidentului din județul Constanța, unde un motociclist, pensionar MAI, a fost grav rănit.

11 ian. 2023, 18:58
Instanţa a respins apelul Monicăi Macovei în procesul intentat procurorului care instrumentează cazul accidentului produs de fostul ministru al Justiţiei

Victima, pensionar MAI, a susținut foarte clar că Monica Macovei a fost cea care a intrat pe contrasens, în timp ce fostul ministru al Justiției a spus că, dimpotrivă, victima ar fi pătruns pe sensul ei de mers.

Monica Macovei se întorcea pe 8 octombrie de la Limanu, iar la un moment dat, la intrarea în localitatea Mangalia, într-o curbă, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, unde a izbit violent un motociclist care circula regulamentar. În urma impactului, motociclistul s-a ales cu răni extrem de grave.

În caz s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală gravă.

În acest context, decizia magistraților de miercuri arată încă o dată că procurorul de caz și-a făcut datoria, iar ceea ce a solicitat și ceea ce a reclamat Monica Macovei a fost nefondat.

Citeşte şi: Polițistă de la DIICOT, umilită şi bătută de interlopul recidivist Bălănel într-un club. Ce pedeapsă a primit agresorul

Așadar, apelul ei a fost respins ca fiind nefondat, potrivit Antena 3. Decizia de miercuri este una definitivă. Practic, din decizia instanţei reiese că procurorul de caz nu a făcut altceva decât să respecte prevederile codului penal, pentru că nu putea începe urmărirea penală în acest caz decât dacă victima depunea o plângere prealabilă.

Victima a stat mai bine de 2 luni în spital și n-a putut face acest lucru decât undeva în preajma sărbătorilor. Odată realizat și acest pas, acum procurorul poate să înceapă urmărirea penală.

Cel mai probabil, în zilele următoare vor fi audiați, rând pe rând, fostul ministru al justiției, Monica Macovei, victima, dar și martorii implicați în accident.

Citeşte şi: Averea fraţilor Tate rămâne sub sechestru. Lista maşinilor de lux ridicate de procurorii DIICOT