Instanţa supremă: Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti rămân în arest

Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti (TB), care ar fi primit bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă rămân în arest, a decis, vineri, instanţa supremă, transmite Agerpres. Instanţa a respins contestaţiile acestora faţă de măsura preventivă, hotărârea instanţei fiind definitivă.

RomaniaTV.net
23 mai 2014, 20:08
Instanţa supremă: Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti rămân în arest

La judecarea contestaţiilor au fost prezenţi judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu şi Ciprian Sorin Viziru, Elena Rovenţa lipsind din cauza unor probleme medicale ce au necesitate internare.

În declaraţiile date la instanţa supremă, unii dintre magistraţii au recunoscut că ar fi primit o parte din banii şi bunurile menţionate de anchetatori, dar au afirmat că acestea ar fi fost destinate unor rude ale lor.

La rândul său, procurorul prezent la şedinţa de judecată a subliniat gravitatea şi complexitatea acestui caz, în contextul „sinuciderii unei persoane” (George Claudiu Dumitru, avocatul lui Dan Adamescu), şi a arătat că probele adunate de anchetatori pe parcursul cercetărilor ar dovedi fără dubii acuzaţiile aduse celor patru magistraţi.
Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti (TB) – Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.
Acest caz declanşat „un val” de denunţuri şi autodenunţuri la DNA.

Astfel, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmărit penal în acest dosar. Adamescu este urmărit pentru două infracţiuni de dare de mită. Potrivit procurorilor, Adamescu ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru ca aceştia să dispună în dosare de insolvenţă soluţii favorabile unor firme la care omul de afaceri este acţionar.

Procurorii au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţa omului de afaceri şi la firmele deţinute de acesta. Dan Adamescu este unul ditnre cei mai bogaţi afacerişti din România, el are în proprietate, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi.