Instinctul matern a învins instinctul de prădător: o leoaică a adoptat un pui de antilopă gnu VIDEO

O leoaică şi-a refuzat o masă facilă şi gustoasă, instictul său animalic pălind în faţa celui matern atunci când a dat peste un pui de gnu, neajutorat.

15 ian. 2022, 15:01
Instinctul matern a învins instinctul de prădător: o leoaică a adoptat un pui de antilopă gnu VIDEO

O scenă neobișnuită a avut loc în Parcul Național Serengeti din Tanzania , unde o leoaică adultă a fost filmată „îndrumând” un pui de antilopă gnu și returnându-l turmei sale. Organizația Parcurilor Naționale din Tanzania a postat un videoclip pe Twitter , care arată un pui de gnu care urmărește leoaica.

Acest comportament este extrem de ciudat, iar Pascal Shelutete, un purtător de cuvânt al parcului național, a declarat pentru BBC că instinctele materne ale leoaicei erau au dominat instinctele naturale de prădător.

Situaţia este cu atât mai bizară cu cât zebrele și antilopele gnu se numără printre prăzile preferate a leilor, deoarece sunt mai mari, mai lente și mai ușor de prins decât antilopele clasice și gazelele și mai puțin periculoase decât bivolii.

Citeşte şi Incident revoltător la Zoo Hunedoara. Un bărbat i-a rupt cornul unui căprior pentru a-l lua ca trofeu

Leii sunt „hiper-carnivori”, ceea ce înseamnă că marea majoritate a dietei lor se bazează pe carne și nu se limitează la un singur tip de pradă. Un leu sănătos și adult ar trebui să consume între 5 și 8 kilograme de carne pe zi și ținând cont că deseori se întâmplă să nu prindă ceva în fiecare zi, este foarte ciudat că o leoaică adultă ratează șansa de a lua o masă care practic i se serveşte singură.

Citeşte şi Naştere paranormală într-un sat din India. S-a născut viţelul cu două capete. Locuitorii sunt îngroziţi! VIDEO