Institutul „C.C.Iliescu” Bucureşti a primit 1,9 milioane de lei pentru noiembrie

Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof.dr.C.C. Iliescu" Bucureşti a primit vineri suma de 1.900.000 lei, astfel că bugetul aprobat de catre CNAS - CASMB pentru luna noiembrie este acoperit în totalitate conform mediei lunare pe anul 2011, a declarat managerul spitalului, Şerban Bubenek.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 15:32
Institutul „C.C.Iliescu” Bucureşti a primit 1,9 milioane de lei pentru noiembrie

„Am primit suma de 1.900.000 lei cu titlul de suplimentare prevederi bugetare pentru cheltuieli materiale pentru luna noiembrie 2011. În acest fel, bugetul aprobat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti pentru luna noiembrie este acoperit în totalitate conform mediei lunare pe anul 2011”, a adăugat managerul spitalului, conferenţiar doctor Şerban Bubenek, potrivit Mediafax.

În acest context, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu” va putea asigura asistenţa medicală cel puţin până în primele şapte zile ale lunii decembrie. „Institutul va putea asigura neîntrerupt, cel puţin până în primele şapte zile ale lunii decembrie, asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie terapie intensivă la standardele înalte cu care s-au obişnuit pacienţii noştrii”, a precizat Bubenek.

Managerul Institutului „C.C. Iliescu” din Capitală, Şerban Bubenek, declara în 1 noiembrie că activitatea unităţii medicale va fi oprită din 7 noiembrie.

Şi preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, a solicitat rectificarea bugetului şi alocarea sumelor necesare pentru funcţionarea spitalelor şi pentru tratarea bolnavilor, în condiţiile în care toate unităţile nu au asigurată finanţarea până la sfârşitul anului.

O zi mai târziu, preşedintele CNAS a anunţat că finanţarea spitalelor pentru luna noiembrie va fi rezolvată prin transferarea a aproximativ 150 de milioane de lei din bugetul pe decembrie, precizând că anticipează unele probleme financiare luna viitoare.