Institutul „Matei Balş” a câştigat procesul cu familia actorului Toni Tecuceanu

Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a câştigat definitiv şi irevocabil procesul cu familia actorului Toni Tecuceanu, care avea ca obiect cererea acesteia de comunicare a dosarului medical al defunctului, informează instituţia medicală printr-un comunicat transmis joi AGERPRES.

10 iul. 2014, 11:10
Institutul „Matei Balş” a câştigat procesul cu familia actorului Toni Tecuceanu

„Decizia definitivă şi irevocabilă, din data de 20.06.2014, certifică faptul că Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” a procedat corect – în conformitate cu normele juridice naţionale şi internaţionale – refuzând eliberarea dosarului medical al pacientului Aurelian Antonio Tecuceanu către membrii familiei acestuia. (…) Prin decizia civilă nr.5234 din 20.06.2014 a Curţii de Apel Bucureşti s-a respins în mod irevocabil, ca neîntemeiată, acţiunea intentată de familie împotriva Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr Matei Balş” prin care se cerea ca acesta să comunice dosarul medical complet al defunctului Toni Tecuceanu. Această decizie hotărâtoare vine ca răspuns la cererea de revizuire depusă de instituţia medicală, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti de la sfârşitul lunii ianuarie 2014″, precizează sursa citată.

Citeşte şi S-a aflat CAUZA REALĂ a morţii actorului Toni Tecuceanu

Potrivit comunicatului, decizia finală a Curţii de Apel Bucureşti, din 20 iunie „respectă principiul confidenţialităţii dosarului medical, al oricărui pacient – principiu stipulat în articolul 21 din legea nr. 46/ 2003”. De asemenea, hotărârea CAB este în conformitate cu reglementările naţionale şi internaţionale privind secretul vieţii private, susţine sursa.

Citeşte şi Fratele lui Toni Tecuceanu cere daune de 4 milioane de euro pentru moartea actorului de la „Cârcotaşi”

„Acestea se regăsesc în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene şi în Carta europeană a drepturilor pacienţilor. Definitivă şi irevocabilă, decizia nr.5234/ 2014 din data de 20.06.2014 a Curţii de Apel Bucureşti nu mai poate fi supusă niciunei căi de atac, la nicio altă instanţă superioară sau egală în grad. Considerăm că hotărârea Curţii de Apel Bucureşti reuşeşte să facă dreptate după patru ani de procese şi să repare imaginea Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. dr Matei Balş, instituţie de renume atât în ţară, cât şi în străinătate”, adaugă sursa citată.

Citeşte şi RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul morţii CÂRCOTAŞULUI TONI TECUCEANU. A luat un virus fatal din spital