Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş transmite condoleanţe familiilor victimelor şi asigură că va sprijini ancheta în curs

Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" transmite un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor din incendiul produs vineri dimineaţă. Echipa INBI precizează că va sprijni orice anchetă, fiind dedicată în primul rând sănătăţii pacienţilor.

29 ian. 2021, 16:43
Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş transmite condoleanţe familiilor victimelor şi asigură că va sprijini ancheta în curs

Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş a mai ţinut să precizeze în comunicatul emis vineri că spitalul avea toate autorizaţiile necesare la zi şi că prin intervenţia rapidă a colegilor şi a serviciilor de urgenţă a fost evitată o tragedie de şi mai mari proporţii.

„Echipa INBI transmite condoleante familiilor victimelor accidentului din dimineata zilei de 29 ianuarie. Suntem o echipa dedicata salvarii vietilor si este un soc si pentru noi accidentul din aceasta dimineata. In urma interventiei prompte a colegilor disponibili si a mobilizarii autoritatilor de urgenta, au fost prevenite alte victime, si toti ceilalti pacienti sunt in siguranta.

Au fost luate masuri aditionale de protectie si grija, separat de procedurile deja existente, si de autorizatiile, aflate la zi, ale Institutului. Echipa INBI va sprijini, cu profesionalism si deschidere, orice ancheta in curs, prioritatea noastra fiind in continuare sanatatea pacientilor si lamurirea oricaror aspecte tehnice, care ar fi putut duce la accidentul din aceasta dimineata”, se arată în mesajul transmis de echipa INBI Matei Balş.

Institutul Matei Balş, mărturii cutremurătoare

Pacientul de la Balș care a sărit pe geam pentru a-și salva viața: „Am țipat la pompieri că se mișcau încet”

Un pacient internat în spital a sunat la 112 pentru a anunța incendiul. Apoi, s-a aruncat pe geam pentru a-și salva viața.

”Au făcut explozie niște tuburi de oxigen… Dacă îl atingi cu grăsime face explozie. Ăla trebuie pus în cameră separată. Eu eram în salonul 66, la parter, dar noroc că nu am fost așa aproape. Eu am dat telefon la pompieri și am sărit pe balcon pentru că era fum acolo ca la balamuc. Era fum cât cuprinde, cât 10 locomotive cu abur!

Și pompierii s-au mișcat încet, am și țipat la ei, bagă furtunul! Se uitau la furtunul ăla. Bagă măi, vino cu un stingător, ce stai să te uiți?

Eu am sărit pe geam, pe balcon! Acum sunt bine, mulțumesc!”, a declarat pacientul.

Citeşte şi: Patronul firmei care a refăcut instalaţia electrică la Institutul Matei Balş. „Am recomandat să nu se folosească prelungitoare şi alte chestii improvizate”