Insula Îndrăgostiților din Croația este scoasă la vânzare! Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să locuiești pe insula în formă de inimioară

Insula Îndrăgostiților din Croația a fost scoasă la vânzare, însă nu este pentru orice buzunar! Cât te-ar costa să stai pe insula în formă de inimioară? Cu toate că prețul este unul cât se poate de ridicat, se pare că există doritori.

13 feb. 2023, 23:44
Insula Îndrăgostiților din Croația este scoasă la vânzare! Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să locuiești pe insula în formă de inimioară
insula Îndrăgostiților

O parte din renumita insulă din Croația, supranumită și „Insula Iubirii” datorită formei de inimă, este scoasă la vânzare. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute insule din lume și printre cele mai vizitate. Forma de inimă a transformat-o în una dintre destinațiile favorite ale îndrăgostiților, dar nu numai. Se pare că și unii dintre cei mai bogați oameni ai lumii și mari vedete din Hollywood au ales măcar o dată să își petreacă vacanța acolo.

Citește și: Cerasela de la Insula Iubirii, dezvăluiri după despărțirea de iubit: „Mă dezbrac de tot, și la propriu, și la figurat”

Insula Galesnjak se află în Canalul Pasman din Marea Adriatică și nu are locuitori, hoteluri sau restaurante, însă cu toate astea reușește să adune turiști, inclusiv celebrități, precum Beyonce, Jeff Bezos sau Michael Jordan. Beyonce a ales chiar să își sărbătorească ziua de naștere aici și petrece mai multe zile/săptămâni pe an.

Așadar, Insula Galesnjak nu este chiar accesibilă pentru oricine. Așadar, cel care visează să petreacă timp pe insulă trebuie să fie pregătit să scoată bani grei din portofel. Partea scoasă la vânzare se ridică la prețul de 13 milioane de euro. Această sumă este pentru un lot de teren de 40.000 de metri pătrați.

Anunțul de vânzare nu a fost ignorat de doritori, zilnic sunt date telefoane, așa cum mărturisește Silvestro Kardum, reprezentant al terenului scos la vânzare. Tot el a dezvăluit că peste un milion de fotografii sunt făcute anual Insulei Galesnjak.

Ce se știe despre Insula Îndrăgostiților

„Peste un milion de fotografii se fac anual pe și în jurul insulei și cred că popularitatea acesteia este cu adevărat mare. Beyonce și-a sărbătorit împlinirea a 39 de ani pe insulă și vine aici câteva zile sau săptămâni în fiecare an. Michael Jordan a fost aici anul trecut, la fel și Jeff Bezos. Nu ducem lipsă de celebrități”, a mai transmis Silvestro Kardum, potrivit Reuters.

Insula Galesnjak este una dintre locațiile favorite pentru a celebra Valentine’s Day, renumită la nivel internațional, sau Dragobetele, sărbătoare dedicată iubirii, respectată doar la români. Cu toate că nu există hoteluri sau restaurante, obiective turistice sau alte lucruri care să atragă, ceea ce îi fascinează pe vizitatori este tocmai forma de inimă.

Insula este spectaculoasă și datorită faptului că este acoperită de păduri și măslini. Totodată, poate fi observat un număr impresionant de iepuri, care au parte acolo de un habitat natural foarte prielnic, au constatat oamenii de știință. Cu toate că este veche de mii de ani, Galesnjak a ajuns în vizorul oamenilor abia în 2009, când a fost descoperită în mod accidental pe Google Earth. Nu a durat mult până să fie promovată pe canalele de televiziune internaționale, precum BBC, CNN sau National Geographic.

Turiștii sunt fascinați și de celelate insulele care se află în apropriere: Uglijan, Pasman, Dugi Otok sau Kornati.

Citește și: Așa arată Bianca, superba iubită a lui Denis de la The Motans. Cum a cunoscut-o artistul pe aleasa inimii lui, cea care îi inspiră melodiile: „E insula mea”