Insula Utoya găzduieşte prima tabără a Tineretului Laburist, la cinci ani de la MASACRU

Insula norvegiană Utoya urmează să găzduiască în weekend prima tabără a Tineretului Laburist după masacrul comis în urmă cu cinci ani de către extremistul de dreapta , Anders Behring Breivik, care a ucis zeci de adolescenţi ce participau la un eveniment similar atunci.

06 aug. 2015, 07:48
Insula Utoya găzduieşte prima tabără a Tineretului Laburist, la cinci ani de la MASACRU

Un număr record de participanţi sunt aşteptaţi în tabără, fiind vorba de peste 1.000 de participanţi, inclusiv câţiva supravieţuitori, potrivit BBC.

Citeşte şi Masacrul din Norvegia: Părinţii victimelor sunt traumatizaţi şi nu mai pot munci

La 22 iulie 2011, Breivik, în prezent în vârstă de 36 de ani, a ucis 77 de persoane în numele luptei împotriva multiculturalismului şi „invaziei musulmane”. Mai întâi el a detonat o bombă în apropierea sediului Guvernului, la Oslo, un atac soldat cu opt victime, iar apoi a deschis focul asupra participanţilor la o reuniune a Tinerilor Laburişti, pe Insula Utoya, omorând alte 69 de persoane, marea majoritate adolescenţi.

Citeşte şi Monstrul din Norvegia merge la facultate. Criminalul care a ucis 77 de oameni, admis la Universitatea din Oslo

Justiţia norvegiană l-a condamnat pe extremistul de dreapta la pedeapsa maximă de 21 de ani de închisoare, cu posibilitatea prelungirii în cazul în care va fi considerat o ameninţare pentru societate.