Insulte la Elysee: Jean Marie Le Pen spune că Francois Hollande este un preşedinte „incompetent”

Fondatorul Frontului Naţional (FN), principalul partid de extremă-dreapta din Franţa, Jean-Marie Le Pen, l-a calificat miercuri pe şeful statului, Francois Hollande, drept "incompetent" pentru că nu a primit-o pe fiica sa, Marine Le Pen, la Palatul Elysee, înaintea summitului G20.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 12:08
Insulte la Elysee: Jean Marie Le Pen spune că Francois Hollande este un preşedinte „incompetent”

„Campania (electorală) s-a derulat într-un mod criticabil. S-a revenit la obiceiul diabolizării Frontului Naţional. Exemplul cel mai apropiat este cel al preşedintelui republicii”, a declarat Le Pen, într-o conferinţă de presă la Lyon.

„El nu a invitat-o pe Marine Le Pen, spunând că reprezintă un partid care nu este în Adunarea Naţională„, a adăugat preşedintele de onoare al FN.

„Nu ştiu dacă preşedintele urmăreşte actualitatea (…), dar nu mai există Adunare Naţională, va exista una când deputaţii vor fi aleşi”, a continuat Le Pen. „Atunci, să te referi la un partid politic reprezentat în Adunarea Naţională este o afirmaţie de incompetent”, a apreciat Le Pen.

„Noi îl respectăm pe preşedintele Republicii de fiecare dată când se poartă ca un preşedinte al republicii. Şi îl vom califica astfel de fiecare dată când se va purta ca un incompetent, ceea ce este cazul acum”, a insistat el.

Francois Hollande se întâlneşte cu reprezentanţii partidelor din Parlament şi cu preşedinţii Senatului şi Adunării Naţionale, pentru a pregăti mai multe reuniuni internaţionale, în principal summitul G20 din Mexic.