Întâlnire de taină la PDL. Băsescu: Nu trebuie să-i spună cineva lui Boc ce trebuie să facă

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni noaptea, în Modrogan, la o discuţie cu liderii PDL şi l-a ironizat pe Silviu Prigoană, candidatul acestei formaţiuni la primăria Capitalei, întrebându-l: "Ai negociat toată primăria cu Oprescu sau au rămas bucăţi nenegociate?", scrie HotNews.ro.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 13:45
Întâlnire de taină la PDL. Băsescu: Nu trebuie să-i spună cineva lui Boc ce trebuie să facă

Potrivit sursei citate, mai mulţi lideri i-ar fi cerut lui Emil Boc să-şi anunţe candidatura la primăria Clujului, însă şeful statului ar fi închis subiectul declarând că „nu trebuie să-i spună cineva lui Boc ce trebuie să facă, hotărăşte singur”.

Alţi pedelişti s-ar fi plâns de faptul că partidului îi „lipseşte organizarea la vârf„, în timp ce Emil Boc le-ar fi răspuns ca „lipseşte organizarea la bază”.

Silviu Prigoană neagă însă că ar fi avut o discuţie cu Traian Băsescu la sediul PDL Bucureşti, spunând că „sunt simple intoxicări şi dezinformări servite mass media de către cei care se tem că peste două luni voi deveni Primar General al Municipiului Bucureşti”.

„Sunt jocuri politice murdare, în plasa cărora, din păcate, a căzut o parte a presei. Neg categoric că ar fi existat o întâlnire între mine şi preşedintele României ieri seară sau în ultimele săptămâni. Pentru cei care sunt interesaţi de intersectările pe care le au doi cetăţeni liberi, fie ei şeful statului şi candidatul PDL Bucureşti la Primăria Generală, fac precizarea că ultima dată când l-am văzut pe Traian Băsescu a fost la discursul ţinut în Parlament în urmă cu aproape 4 săptămâni, pe data de 7 martie. Nu mă număr printre cei care rostesc încontinuu numele Preşedintelui şi nici nu sunt în cercul acestuia de apropiaţi. Sunt însă un deputat al Partidului Democrat Liberal care şi-a reprezentat cu toată dedicaţia şi energia pe cei care l-au votat. Ceea ce înseamnă că raporturile mele cu şeful statului sunt mai mult decât civilizate. De altfel, sunt convins că, în calitate de cetăţean al Capitalei, Preşedintele va vota cu mine pe data de 10 iunie la scrutinul pentru alegerile locale”, precizează Prigoană.

PDL a convocat, luni seara, o sedinta a Biroului Permanent, care a durat mai bine de 4 ore. La finalul sedintei, Emil Boc a declarat ca municipiul Bucuresti reprezinta o prioritate majora pentru PDL.

„Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştie toată lumea este faptul că PDL este pregătit să câştige alegerile locale şi să continue guvernarea după 2012 alături de actualii parteneri de guvernare. Am discutat aspecte care ţin de campania electorală locală, inclusiv municipiul Bucureşti care reprezintă o prioritate majoră pentru PDL. Vom organiza lansările de candidaţi atât la nivel naţional, cât şi regional pentru alegerile locale”, a afirmat Boc, citat de Agerpres.

Sedinta PDL si discutiile ulterioare cu Traian Basescu au avut loc pe fondul unei puternice crize interne, generate de plecarea primarului Cristian Popescu Piedone la USL, numit in decembrie 2011 de Elena Udrea seful de campanie al PDL Bucuresti, de renuntarea la semnarea protocolului cu UNPR si de excluderea europarlamentarului Cristian Preda din partid. Pe de alta parte, exista informatii ca si primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, si-ar negocia in aceste zile transferul la USL. Ontanu a criticat la sfarsitul saptamanii PDL, acuzandu-l de „balbaiala si indecizie” si de masuri care au „dus la saracirea populatiei”.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, luni seara, dupa sedinta conducerii, că în câteva zile vor fi anunţaţi şi candidaţii partidului la primăriile sectoarelor 2, 4 şi 5, după ce la sectoarele 1, 3 şi 6 au fost stabiliţi Theodor Paleologu, Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş, iar pentru primăria capitalei a fost desemnat candidat Silviu Prigoană.

„Candidaţii la sectoarele unde nu i-am anunţat vor fi anunţaţi în zilele următoare. Constat că interesul pentru PDL Bucureşti este în continuare foarte mare, dar haideţi să ne uităm ce contracandidaţi avem de la USL. Deocamdată cei de la PSD şi PNL nu au reuşit să aibă candidaţi, să se înţeleagă pe propunerile pe care trebuie să le facă. PDL Bucureşti este într-o etapă mult mai bună decât cea în care se află USL şi în câteva zile vă anunţăm şi ceilalţi trei candidaţi”, a spus Elena Udrea, citata de Agerpres.

Informaţiile apărute în presă privind o întâlnire pe care aş fi avut-o la sediul PDL Bucureşti cu preşedintele Traian Băsescu sunt simple intoxicări şi dezinformări servite mass media de către cei care se tem că peste două luni voi deveni Primar General al Municipiului Bucureşti. Sunt jocuri politice murdare, în plasa cărora, din păcate, a căzut o parte a presei.

Neg categoric că ar fi existat o întâlnire între mine şi preşedintele României ieri seară sau în ultimele săptămâni. Pentru cei care sunt interesaţi de intersectările pe care le au doi cetăţeni liberi, fie ei şeful statului şi candidatul PDL Bucureşti la Primăria Generală, fac precizarea că ultima dată când l-am văzut pe Traian Băsescu a fost la discursul ţinut în Parlament în urmă cu aproape 4 săptămâni, pe data de 7 martie.

Nu mă număr printre cei care rostesc încontinuu numele Preşedintelui şi nici nu sunt în cercul acestuia de apropiaţi. Sunt însă un deputat al Partidului Democrat Liberal care şi-a reprezentat cu toată dedicaţia şi energia pe cei care l-au votat. Ceea ce înseamnă că raporturile mele cu şeful statului sunt mai mult decât civilizate.

De altfel, sunt convins că, în calitate de cetăţean al Capitalei, Preşedintele va vota cu mine pe data de 10 iunie la scrutinul pentru alegerile locale.