Întâlnire de urgenţă între Viorica Dăncilă, Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu la Guvern: Update: Adrian Năstase, printre invitaţi

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Paul Stănescu, preşedintele executiv interimar al PSD, au avut joi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă. Discuţiile de la Guvern au avut loc după ce premierul a avut o întâlnire joi cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe tema propunerilor de miniştri la Justiei, Fonduri Europene si Românii de Pretutindeni şi de vicepremier, dar şi despre rezultatul de la referendum.

RomaniaTV.net
30 mai 2019, 11:54
Întâlnire de urgenţă între Viorica Dăncilă, Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu la Guvern: Update: Adrian Năstase, printre invitaţi

UPDATE: „Așteptăm să vedem cum se comportă noul președinte ales al Camerei şi ce influență va avea asupra procesului de legiferare.”, a fost prima replică a lui Klaus Iohannis, după ce Marcel Ciolacu i-a luat locul lui Liviu Dragnea la șefia Camerei Deputaților.

”Mesajul transmis de mine e că o să fac tot ce ține de mine să intrăm în normalitate, în dialog.”, l-a asigurat Ciolacu, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, unde a vorbit și despre cea mai mare problemă a social-democraților. 

Rămași fără președinte și conduși de Viorica Dăncilă, social-democrații trebuie să facă un Congres, unde să își aleagă și viitorul președinte, dar și pe cine vor arunca în competiția pentru Palatul Cotroceni. Pentru a-și alege președintele, trebuie schimbat statutul PSD, care prevede că viitorul șef trebuie votat de toți cei aproape 600.000 de membri ai formațiunii.

”Vom avea un Congres cel puțin pentru desemnarea candidatului la prezidențiale. Trebuie să facem o modificare a statutului ca să putem alege un președinte. Eu cred că e oportună o modificare”.

Noul șef al deputaților a anunțat că PSD și ALDE au majoritate lejeră în Parlament, chiar și fără UMDR, și nu va trece nicio moțiune de cenzură a opoziției.

”Nu e nicio problemă, avem o majoritate confortabilă. Moțiunea de cenzură e votată de ambele camere. Matematica arată că Senatul plus Cameră, alianța PSD + ALDE are majoritate. UDMR nu a votat niciodată la moțiune, nu cred că se sucesc, iar dacă se sucesc nu e o problemă.”, a adăugat Ciolacu.

UPDATE: Adrian Năstase a plecat, după o oră, de la Palatul Victoria, unde a discutat cel mai probabil cu premierul Viorica Dăncilă.

Abordat de jurnaliști, Adrian Năstase a refuzat să facă declarații de presă la plecarea de la Guvern.

UPDATE: Fostul premier PSD Adrian Năstase se află la ora transmiterii acestei știri la Palatul Victoria, unde a fost invitat de premierul Viorica Dăncilă pentru discuții despre viitorul guvernării și al partidului. La sediul Guvernului se mai află Paul Stănescu, Marcel Ciolacu și Florin Iordache.

UPDATE: Președintele executiv interimar al PSD, Paul Stănescu, îi va propune liderului interimar al partidului, Viorica Dăncilă, să susțină ideea organizării Congresului pentru alegea noii conduceri după alegerile prezidențiale, spun surse din partid. Potrivit surselor citate, Stănescu și alți lideri PSD vor încerca să o convingă pe Dăncilă să le accepte planul.

Paul Stănescu vrea în iunie-iulie un Congres doar pentru modificarea Statutului PSD și a alegerii candidatului la prezidențiale.

De cealaltă parte, Dăncilă e mai grăbită și vrea ca alegerile pentru șefia PSD să se organizeze într-un Congres la toamnă.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o, joi, la Palatul Cotroceni pe Viorica Dăncilă. Surse politice citate de România TV au declarat că şeful statului i-a cerut premierului Dăncilă să-i demită de Carmen Dan de la Ministerul de Interne şi pe Teodor Meleşcanu, de la Ministerul Afacerilor Externe, pentru modul în care a fost organizat votul la europarlamentare atât în ţară, cât şi în străinătate, unde mii de români din Diaspora nu au putut vota, deşi au aşteptat la cozi în faţa secţiilor de votare ore bune. De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre propunerile Vioricăi Dăncilă pentru ministrul Justiţiei, cel al Românilor de Pretutindeni şi la Ministerul Fondurilor Europene. 

Klaus Iohannis face o declaraţie de presă la ora 17, la Palatul Cotroceni

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, joi, la începutul şedinţei de guvern, că a cerut un raport complet Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Afacerilor Externe privind procesul de votare desfășurat pe 26 mai 2019.

Teodor Meleşcanu nu vrea să audă de demisie: Nu e corect ca pentru o problemă cu nişte sincope să renunţ la proiectele mari