Inteligența artificială ar putea prelua din sarcinile bărbaților în gospodărie. Cum arată noul model de viziune, limba și acțiune anunțat de Google

Google a anunţat un nou model de inteligenţă artificială, care poate ajuta la antrenarea roboţilor să înţeleagă sarcini precum aruncarea gunoiului, transmite CNBC.

20 aug. 2023, 12:30
Inteligența artificială ar putea prelua din sarcinile bărbaților în gospodărie. Cum arată noul model de viziune, limba și acțiune anunțat de Google

Robotics Transformer 2 (RT-2) este un model de viziune – limbaj – acţiune antrenat pe informaţii şi imagini de pe internet, care pot fi traduse în acţiuni pentru robot, a anunțat Google.

Citește și: România, din nou campioană mondială la robotică. Ei sunt micile genii care au reușit să obțină locul 2 în lume. ”E șocant că sunt oameni care nu știu că existăm”

Dacă pentru oameni sarcini precum ridicarea gunoiului par ușoare, pentru roboți este nevoie mai multe înţelegerea unei serii de sarcini pe care un robot le poate învăţa. De exemplu, robotul trebuie să fie mai întâi capabil să recunoască ce articole constituie gunoi, apoi să ştie să-l ridice şi să-l arunce.

Citește și: Robotul Ion a fost concediat! Premierul Ciolacu rămâne fără ”consilierul” AI: ”Eu cred foarte mult în inteligența naturală”

Doar că tehnologia a avansat și în loc să programeze un robot să facă acele sarcini specifice, RT-2 îi permite robotului să folosească cunoştinţele de pe web pentru a-l ajuta să înţeleagă cum să pună în practică sarcina primită.

Noua versiune a Robotics Transformer 2 (RT-2) poate folosi un raţionament rudimentar pentru a răspunde la comenzile utilizatorului, a mai transmis Google.