Inteligentă ca un om mare: Vezi cum şi-a salvat mama de la moarte o fetiţă de 2 ani

Un înger de copil de numai 2 ani a reacţionat ca un om mare după ce mama ei a leşinat, iar fetiţa era singură cu ea. Cu mult calm, copilul a reuşit să cheme echipele de intervenţie ca să îi salveze mama, iar pentru fapta ei poliţia a recompensat-o cu un premiu.

22 feb. 2013, 13:39
Inteligentă ca un om mare: Vezi cum şi-a salvat mama de la moarte o fetiţă de 2 ani

Micuţa Rowan Rychel a observat că mama ei, Francesca, căzuse pe podea şi nu mai putea să se ridice. Părea să fi adormit acolo, dar femeia îşi pierduse cunoştinţa.

Francesca se juca de-a v-aţi ascunselea cu fiica ei când a leşinat. „M-am ridicat brust de pe canapea şi am căzut. Nu-mi mai amintesc nimic, decât că m-am trezit şi i-am văzut pe poliţişti în jurul meu”, a povestit Francesca pentru Daily Mail. În cădere, şi-a dislocat genunchiul şi s-a lovit la cap.

După ce şi-a văzut mama căzută pe podea, fetiţa a luat telefonul şi a format numărul pentru urgenţe 911. „Mama mea doarme şi nu vrea să se trezească”, i-a spus Rowan dispecerei care i-a răspuns la telefon. Poliţiştii au localizat mesajul şi au ajuns la femeie acasă, împreună cu medicii. Francesca s-a trezit din leşin, dar medicii au dus-o la spital şi au ţinut-o sub supraveghere o noapte.

„Se juca de multe ori cu telefonul şi, odată, chiar a format 911. I-am spus să nu mai facă aşa, pentru că vor veni poliţiştii să o ia, pentru că acela e un număr pentru urgenţe. Din fericire, şi l-a adus aminte când am leşinat”, a mai spus Francesca. Ea spune că, fără fiica ei, astăzi poate nu ar mai fi fost în viaţă.

Micuţa Rowan, care a împlinit acum 3 ani, a primit un premiu din partea poliţiştilor din Edinburgh pentru fapta nemaipomenită pe care a făcut-o în 2011, când abia împlinise un an. „Am făcut-o atunci, când eram atât de mică, şi aş mai face-o şi acum”, a spus micuţa după ce şi-a primit premiul.