Interesele americane vor fi „ameninţate” în cazul unui atac asupra Siriei, previne Iranul

Un responsabil iranian aflat în vizită la Damasc, a prevenit duminică Washingtonul că interesele americane vor fi "ameninţate" dacă vor lansa un atac asupra regimului sirian, aliat al Teheranului, relatează AFP.

RomaniaTV.net
01 sept. 2013, 20:12
Interesele americane vor fi „ameninţate” în cazul unui atac asupra Siriei, previne Iranul

„Sper că Statele Unite nu vor realiza o astfel de acţine precipitată şi iraţională, dată fiind situaţia sensibilă din regiune”, a afirmat Allaeddine Borujerdi, preşedinte al Comisiei de Afaceri externe a parlamentului iranian aflat în vizită de sâmbătă în capitala siriană.

Problemele securităţii din regiune sunt intim legate, americanii nu pot ameninţa statele din zonă şi să se aştepte ca interesele lor să nu fie ameninţate„, a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă la ambasada iraniană de la Damasc.

Secretarul de stat american: SUA deţine dovezi fizice că s-a folosit gaz sarin în atacul chimic din Siria

Dacă Statele Unite vor comite o prostie, răspunsul nostru va fi decisiv”, a prevenit el, fără a face alte precizări, conform traducerii în arabă a interpretului său. „Noi în Iran vom face faţă cu forţă oricărei agresiuni şi ne vom apăra interesele naţionale”, a adăugat Borujerdi, întrebat de jurnalişti în legătură cu reacţia Teheranului în cazul unui atac asupra ţintelor siriene.

Acesta făcea referire la axa strategică care leagă ţara sa de regimul sirian şi Hezbollahul libanez, care luptă alături de armata siriană contra rebelilor.

Citeşte şi Israelul este pregătit pentru orice scenariu în Siria

Mai mulţi responsabili iranieni politici şi militari au lansat avertizări la adresa Washingtonului în cazul unor lovituri împotriva regimului sirian, acuzat că a ucis civili cu arme chimice.

Conducătorul suprem iranian, Ali Khamenei a declarat că o intervenţie militară împotriva Siriei „ar fi un dezastru pentru regiune”.

Preşedintele american Barack Obama a cerut sâmbătă seară Congresului autorizaţia de a ataca regimul sirian şi a amânat perspectiva unei intervenţii care părea iminentă.

Citeşte şi Congresul american se va reuni pe 9 septembrie pentru a decide dacă DECLARĂ RĂZBOI SIRIEI