Interlop din clanul Cordunenilor, reţinut pentru şantaj

Un interlop din clanul Cordunenilor a fost reţinut joi pentru şantaj. Bărbatul a fost prins într-o parcare din Capitală, având la el peste 8.000 de euro. Interlopul a obţinut banii de la fostul său partener de jocuri de noroc, pe care l-a ameninţat cu bătaia. În joc, spun anchetatorii, erau însă 450 de mii de euro.

RomaniaTV.net
09 aug. 2013, 09:12
Interlop din clanul Cordunenilor, reţinut pentru şantaj

Un membru al clanului Cordunenilor a fost prin într-o parcare din Capitală, cu peste 8.000 de euro asupra sa.

El a fost acuzat de şantaj şi reţinut de poliţiştii bucureşteni după ce ar fi recurs la violenţă şi ameninţări cu arme albe asupra unei persoane pe care o împrumutase cu bani, ambii fiind pasionaţi ai jocurilor de noroc, a informat vineri Poliţia Capitalei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, partea vătămată a sesizat oamenii legii în luna iulie cu privire la faptul că, începând cu luna decembrie 2012, prin ameninţări cu arme albe şi acte de violenţă îndreptate împotriva sa şi a familiei sale, o persoană îi solicită suma de 450.000 euro.

‘În urma investigaţiilor, poliţiştii bucureşteni au stabilit că partea vătămată şi bărbatul de 40 de ani se cunosc din anul 2007 şi că relaţia de amiciţie dintre aceştia s-ar fi clădit prin prisma unei pasiuni comune: jocurile de noroc în cazinouri. Diversele sume de bani ‘aruncate’ în joc ar fi aparţinut, de cele mai multe ori, părţii vătămate. Din cercetările poliţiştilor DGPMB – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, în luna decembrie 2012, suspectul ar fi pierdut la jocuri de noroc suma de 140.000 euro. Aceasta ar fi fost împrumutată, la solicitarea expresă şi în numele suspectului, de către partea vătămată de la doi bărbaţi, în vârstă de 40 de ani, respectiv 49 de ani. Deşi suma ar fi fost împrumutată în numele amicului său şi ar fi fost pierdută la cazinou de către acelaşi amic, partea vătămată ar avea, în momentul de faţă, statutul de ‘debitor’. Astfel, datoria s-ar ridica, până în prezent, la suma de 450.000 euro, însemnând împrumutul iniţial (140.000 euro) şi dobânda aferentă (310.000 euro)’, precizează Poliţia Capitalei.

În urma unui flagrant realizat joi, bărbatul de 40 de ani care solicitase părţii vătămate suma de 17.000 euro, primind de la aceasta numai jumătate, a fost reţinut.

Totodată, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, poliţiştii DGPMB din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziţie la domiciliul suspectului, unde au fost găsite mai multe arme albe.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracţionale Violente – DGPMB sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, cu suspectul în stare de reţinere, urmând să fie prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.