Interlop influent din România, arestat în dosarul prostituatelor românce din Londra

Cocoş Băncuţă, în vârstă de 62 de ani, este unul dintre cei mai influenţi interlopi din România. Acesta are legături strânse cu clanul Cosmos Tănase din Iaşi, cu care se şi înrudeşte. Interlopul este acuzat de proxenetism în formă continuată. Potrivit procurorilor DIICOT, în ultimii ani, gruparea lui Băncuță a trimis zeci de tinere să se prostitueze în Regatul Unit. Surse judiciare citate de ziaruldeiasi.ro au precizat că unii „locotenenţi" de-ai lui Băncuţă sunt din Iaşi, aceştia fiind arestaţi la Londra. Mai multe tinere care se prostituau în Regatul Unit sunt, de asemenea, din Iaşi.

RomaniaTV.net
18 nov. 2019, 09:08
Interlop influent din România, arestat în dosarul prostituatelor românce din Londra

Cocoş Băncuţă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Iaşi, acesta fiind acuzat de proxenetism în formă continuată. Băncuţă este considerat de procurorii DIICOT Iaşi ca fiind liderul grupării de trafic de carne vie care, în ultimii ani, a trimis zeci de tinere să se prostitueze în Regatul Unit. Mai mulţi membrii ai grupării conduse de Băncuţă au fost arestaţi la Londra, dar până acum autorităţile britanice nu au făcut publice numele lor.

Zeci de românce obligate să se prostitueze la Londra, salvate de Poliţie. 17 români au fost arestaţi în Marea Britanie

Potrivit sursei citate, dintre cei 17 români arestaţi în Marea Britanie, doi dintre reţinuţi sunt fiii lui Băncuţă, Vasile şi Tanis-Fidi. Cei doi ar fi condus operaţiunile ilicite de la Londra şi se ascundeau acolo din vară, după ce au fost daţi în urmărire internaţională din cauza unui conflict violent dintr-un club din Mamaia.

Restul persoanelor arestate de autorităţile britanice sunt „locotenenţi” de-ai lui Băncuţă, mai scrie sursa citată. 

Vă reamintim că 29 de românce obligate să se prostitueze la Londra au fost salvate de polițiști la finalul sâptămânii trecute. Totul s-a întâmplat în urma unei operațiuni care a vizat destructurarea unei rețele internaționale de trafic de carne vie. Membrii reţelei racolau tinere din România şi le obligau să se prostitueze în capitala Marii Britanii. Din 2013 până în prezent, peste 60 de tinere au fost exploatate de proxeneţi. 17 dintre cele 20 de persoane arestate în acest caz sunt cetăţeni români, potrivit surselor România TV

„În activitatea de recrutare a victimelor, racolatorii se orientau spre tinere cărora le lipsea experienţa de viaţă, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situaţii familiale conflictuale, promiţându-le că vor obţine sume importante de bani. Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la remuneraţia pe care urmau să o primească. Acestea erau cazate iniţial în locuinţele membrilor grupării din Iaşi, Brăila şi Constanţa, ulterior fiind transportate în Londra de către membrii grupării, care le achiziţionau biletele de călătorie”, a mai transmis DIICOT .

Procurorii precizează că, odată ajunse în Londra, tinerele erau cazate în locuinţe închiriate de către membrii grupării infracţionale, locuinţe în care se desfăşura şi activitatea de prostituţie.

„După determinarea acestora să accepte practicarea prostituţiei prin folosirea violenţelor, ameninţărilor sau a şantajului, tinerele erau fotografiate în ţinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie. În schimbul serviciilor sexuale, fiecare tânără putea obţine zilnic sume cuprinse între 500 şi 1500 de lire sterline. Pentru a menţine tinerele într-o stare de dependenţă şi pentru a le determina să continue practicarea prostituţiei în folosul lor, pe perioade mari de timp, membrii grupării le promiteau o parte din câştigurile realizate, însă, în realitate, le dădeau sume infime de bani, impunându-le cheltuieli exagerate cu privire la cazare, transport, întreţinere, hrană, îmbrăcăminte”, a mai precizat DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare, 20 de persoane au fost reţinute în Londra şi Iaşi, urmând a se obţine mandate europene de arestare. De asemenea, au fost ridicate sume de bani, 2 autoturisme de lux, laptopuri, telefoane şi 300 de grame de cocaină.