Interlopul Ioan Clămparu a dat în judecată penitenciarul în care se află, pentru că nu se poate înscrie în clasa a XI-a

Interlopul Ioan Clămparu, şeful uneia dintre cele mai mari reţele de proxenetism din Europa, a dat în judecată penitenciarul în care este închis. Acesta a reclamat faptul că nu se poate înscrie în clasa a XI-a.

12 apr. 2022, 14:00
Interlopul Ioan Clămparu a dat în judecată penitenciarul în care se află, pentru că nu se poate înscrie în clasa a XI-a

Interlopul Ioan Clămparu a dat în judecată penitenciarul în care se află, pentru că nu se poate înscrie în clasa a XI-a. Acesta a fost condamnat la 25 de ani de închisoare şi este considerat şeful uneia dintre cele mai mari reţele de proxenetism din Europa.

Interlopul Ioan Clămparu a dat în judecată penitenciarul în care se află, pentru că nu se poate înscrie în clasa a XI-a

Interlopul în vârstă de 53 de ani se află în Penitenciarul Aiud, iar studiile l-ar putea ajuta să iasă mai devreme din închisoare. Interlopul a făcut primele două clase de liceu tot în penitenciar, iar acum vrea să se înscrie în clasa a XI-a. Pentru că nu au fost suficienţi deţinuţi dornici să înveţe, anul acesta nu s-a mai făcut clasă. Clămparu a luat foc şi a decis să dea în judecată penitenciarul, pentru că nu mai poate învăţa.

Citeşte şi Alex Velea i-a făcut melodie lui Nutu Cămătaru – Legenda Mafiei! Videoclipul filmat în casa interlopului! “Dă, bă, banii! Dă, bă, banii!”

”Pentru anul şcolar 2021 – 2022 nu s-a solicitat anul III, întrucât nu existau suficiente cereri pentru a forma o clasă. Având în vedere faptul că în perioada mai-iulie 2021 nu s-au înregistrat un număr de 6 cereri ale persoanelor private de libertate de a urma cursurile anului III, Penitenciarul Aiud a făcut demersuri pentru organizarea acestei clase, atât către şcoala colaboratoare Liceul Tehnologic Agricol Ciumbrud prin adresă scrisă, cât şi către Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, prin discuţie telefonică”, au susţinut reprezentanţii Penitenciarului, potrivit adevărul.ro. 

După ce va fi eliberat, Ioan Clămparu are planuri mari de afaceri. Acesta spune că vrea să se apuce de agricultură.

”Studiile pe care le derulează în prezent sunt strâns legate de agricultură, acesta fiind şi motivul pentru care acesta a optat pentru această variantă educaţională (deţine un teren agricol pe care doreşte să îl exploateze ulterior eliberării). Este animat de dorinţa nestrămutată de a-şi finaliza studiile înainte de eliberarea sa din penitenciar. Regretă împrejurările nefaste care l-au adus în postura de a-şi petrece o parte a vieţii în regimul penitenciar”, se arată în dosar.

Clămparu mai spune că ”educaţia pe care s-a îngrijit să o obţină este singura cale prin care acesta poate să se reintegreze cu adevărat în societate, redevenind un membru onest şi de bună credinţă al acesteia”.

Judecătoria Aiud a respins recent plângerea interlopului, susţinând că acesta ar fi putut să facă demersuri pentru transferul în alt penitenciar unde să îşi poată continua studiile.

Ioan Clămparu este considerat a fi fost şeful uneia dintre cele mai mari reţele de proxenetism din Europa ultimelor decenii.

Citeşte şi Cum arată interlopul Nuredin Beinur după ce a fost împușcat!