Interlopul Ion Clămparu, condamnat la 30 de ani de închisoare

Ion Clămparu, cunoscutul interlop, a fost condamnat luni de magistraţii spanioli la 30 de ani de închisoare. Clămparu cunoscut sub numele de Cap de Porc este cunoscut în Spania pentru reţeaua de prostituţie pe care o coordona.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 11:59
Interlopul Ion Clămparu, condamnat la 30 de ani de închisoare

Ministerul public spaniol a cerut pedeapsa maximă pentru interlopul român. Lui Ion Clămparu i-au fost aduse patru capete de acuzare: proxenetism, violenţe, sechestrare de minore şi obligare la avort.

Condamnatul va trebui, de asemenea, să plătească indemnizaţii martorilor de la proces. Mai exact, 12.020 de euro celor trei martori majori şi 30.506 euro unui martor minor chiar dacă acesta a renunţat la indemnizaţie, pe parcursul procesului.

Ioan Clămparu, condamnat în lipsă la 13 ani de detenţie şi căutat de autorităţile judiciare române de mai mulţi ani, a fost prins în Spania toamna trecută. Şi-a susţinut de la început nevinovatia.

„Nu mă pot condamna aici. Nu sunt vinovat. Pot să mă asocieze cu ceva. Nu ştiu. Pot să spună că nu am plătit o maşină, TVA, că nu plătesc astea. Că merg la prostituate. Nu ştiu…”, declara Clămparu.

În prima zi de audieri, două dintre victimele proxenetului au oferit judecătorilor detalii şocante. Clămparu le mutila pe tinerele carei se împotriveau şi apoi le dădea pradă câinilor înfometaţi.

Deşi condamnările, însumate, sunt de 30 de ani de închisoare, sentinţa judecătorilor reaminteşte că românul nu va rămâne mai mult de 20 de ani în închisoare. Aceasta este limita maximă prevăzută de legea spaniolă.