Interlopul Lucian Boncu, condamnat la 12 ani de închisoare, în dosarul traficului de droguri

Interlopul Lucian Boncu a fost condamnat la 12 ani şi o lună de închisoare, în dosarul traficului de droguri. Tribunalul Timiș a pronunțat, marţi, 25 martie, sentința, atât pentru el, cât şi pentru ceilalţi membri ai grupării.

25 mart. 2021, 20:27
Interlopul Lucian Boncu, condamnat la 12 ani de închisoare, în dosarul traficului de droguri
Interlopul Lucian Boncu, condamnat la 12 ani de închisoare

Interlopul Lucian Boncu

, condamnat la 12 ani de închisoare. DIICOT a trimis în judecată, în ianuarie 2020, 13 membri ai grupării conduse de liderul interlop.

Dintre aceștia, la primul termen, șase dintre ei au mers pe procedura simplificată, recunoscând acuzațiile aduse de procurori pentru a beneficia de reducerea pedepselor.

Lucian Boncu, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc (9 acte materiale), punere la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri de mare risc (15 acte materiale) și deținere de droguri de mare risc (9 acte materiale), a recunoscut în timpul procesului doar săvârșirea ultimelor două infracțiuni și a fost condamnat la 12 ani și o lună de închisoare plus o amendă penală de 6.000 lei după ce i-au fost contopite și sentințele anterioare, potrivit Press Alert.

Interlopul Lucian Boncu, condamnat la 12 ani de închisoare

Liderul Lucian Boncu a povestit, în data de 23/24 iulie 2019, cum, într-un celebru club din București, i-ar fi pregătit cocaină la bong lui Smiley, dar și despre Florin Salam, care ar fi cumpărat zeci de grame din ”drogul zeilor”. Acesta povesteşte că a făcut ”cea mai mare greșeală, m-am dus la Loft” și a vrut să-i arate unui prieten de-al său cum se consumă cocaină la bong.

Imaginile au fost înregistrate de camera instalată de DIICOT în apartamentul din Giroc al liderului interlop, în timp ce se investiga dosarul de trafic de cocaină în care Boncu a fost trimis în judecată alături de alte 14 persoane.

Citeşte şi: Război total între interlopii din Timișoara. „A zis că-mi omoară copilul!” VIDEO

Avea ca lumea. Hai să-ți arăt o schemă. Dă-mi o sticlă și un pai, staniol. Îmi dă staniolul, ăi fac ăsta. Era Smiley și el. Știe ăsta sau îl scot afară? Nu, nu, că e profesor. Zice Smiley, ce e asta? Îi zic, stai să vezi. Iau și o vărs în apă. Băăă, ai stricat-o. Fraiere, am diluat-o, dă bicarbonatul. Am trimis-o pe una că nu aveam bicarbonat.

Am făcut-o cu bricheta (în timp ce cu mâna arăta cum a pus flacăra sub, n.a.) că nu aveam cum să încălzești în birou la el. Îi fac, îi pun o bucată și îi spun >. Nu a mai scos afară. A tras un fum și a zis >. Bă, ai înnebunit. Băi Andrei, că așa îl cheamă, Andrei, du-te și cântă și vino înapoi”.

Boncu a susținut că Smiley ar fi cerut să fie înlocuit și a recunoscut că ”s-a spart” și că vrea ce a pregătit ”băiatul de la Timișoara”. ”I-am zis lui Pepe scoate-mă de aici (din birou, n.a.). Îmi era aiurea. Mă scoate. Avea prima masă lângă boxă. Cea mai tare masă. Lângă avea Nuțu Cămătaru, în spate fraieri, deci ăștia, Mutu… Noi eram prima masă (…) Am stat, pe ceas, trei minute. Vine Pepe disperat, vin bodyguarzii.   Cum s-o termine că i-am dat ditamai bucata?”, povesteşte Boncu.