Intervale în care CREIERUL tău FUNCŢIONEAZĂ CEL MAI BINE

Specialistii spun ca iti poti imbunatati toate functiile si poti fi mult mai eficient in orice activitate alegi sa faci, daca tii seama de bioritm si de anumite momente ale zilei. Vezi mai jos ghidul zilnic al celor mai favorabile momente pentru creierul tau.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 05:44
Intervale în care CREIERUL tău FUNCŢIONEAZĂ CEL MAI BINE

De la 7:00 la 9:00: momentul pasiunii

Cel mai bun moment pentru iubire si pasiune este dimineata, imediat dupa ce te trezesti. Asta pentru ca nivelul oxitocinei (hormonul iubirii) este foarte ridicat in prima parte a diminetii.

De la 9:00 la 11:00: momentul creativitatii

Creierul tau are in aceasta perioada un nivel moderat de cortizol, hormonul stresului. Asa ca, ocupa-te de cele mai laborioase activitati din acest punct de vedere, cum ar fi lucrari de analiza si concentrare maxima.

De la 11:00 la 14:00: momentul deciziile dificile

In aceasta perioada a zilei esti mult mai predispus sa iei decizii dure intr-un mod corect.

De la 14:00 la 15:00: momentul ideal pentru o pauza

Ca sa ajute digestia, corpul tau transporta sangele de la creier la stomac, iar acest proces incepe imediat dupa ce ai mancat. Incearca sa mananci de pranz in jur de ora 14.00, fiindca aceasta ora este mult mai aproape de bioritmul tau natural.

De la 15:00 la 18:00: momentul in care colaborezi cel mai usor cu ceilalti

Creierul este destul de obosit in aceasta perioada a zilei. Dar asta nu inseamna ca e si stresat. Si cu toate ca nu mai ai aceleasi capacitati „ascutite” ca in perioadele diminetii, totusi esti mai predispus catre socializare. .

De la 18:00 la 20:00: momentul treburilor personale

E ideal sa iesi pentru o plimbare sau sa scoti cainele afara. Si pentru ca nu mai ai nevoie de atata concentrare ca la serviciu, iti poti indrepta toata energia si toate resursele catre familie.

De la 8:00 la 22:00 seara: momentul relaxarii

Tranzitia de la starea de veghe la cea de oboseala destul de pronuntata este destul de abrupta. Acum toate functiile par sa incetineasca. Asa ca este bine sa ne indreptam atentia catre activitati complet relaxante, care nu necesita nici un efort.

Dupa ora 22:00: timpul pentru somn

Prioritatea ta la acest moment al zilei ar trebui sa fie un somn adanc si odihnitor, care sa te pregateasca pentru cele mai dificile momente ale zilei care urmeaza.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro