Intervenţie cu elicopterul SMURD într-un cătun din munţii Apuseni, după ce un turist a suferit un accident vascular

Intervenţie cu elicopterul SMURD în munţii Apuseni, după ce un turist a suferit un accident vascular celebral în timp ce afla într-un cătun din Munţii Apuseni. Din cauza zonei greu accesibile, elicopterul nu a putut efectua acţiunea de salvare, iar echipajele SMURD au ajuns terestru la pacient.

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 15:39
Intervenţie cu elicopterul SMURD într-un cătun din munţii Apuseni, după ce un turist a suferit un accident vascular

Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba a fost solicitat să intervină în cătunul Cheia, comuna Râmeţ, pentru a acorda primul ajutor şi evacuarea unui turist , în vârstă de 45 de ani, cu suspiciune de accident vascular celebral.

Citeşte şi: Un nou focar de coronavirus în România. Un centru de reabilitare a intrat în carantină. 64 de persoane au fost confirmate cu COVID-19

Au fost trimise spre zona respectivă, una mai greu accesibilă, două echipaje Salvamont şi un echipaj SMURD. Ulterior, fiind trimis şi un elicopter SMURD, care urma să-l preia pe turist pentru a-l transporta la o clinică de specialitate.

„Din păcate, nu a putut fi extras cu elicopterul. Acţiunea continuă terestru”, a precizat salvamontistul.

De asemenea, sâmbătă, salvamontiştii din Alba au acţionat în Apuseni în ajutorul unui turist, de 37 de ani, din Sibiu, ce prezenta deshidratare. Acesta a fost dus pentru îngrijiri la Centrul de Permanenţă Zlatna.