Un nou focar de coronavirus în România. Un centru de reabilitare a intrat în carantină. 64 de persoane au fost confirmate cu COVID-19

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Bacău a decis intrarea în carantină a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmăneşti după ce 64 de pacienţi şi angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus.

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 13:51
Un nou focar de coronavirus în România. Un centru de reabilitare a intrat în carantină. 64 de persoane au fost confirmate cu COVID-19

Potrivit unui comunicat de presă al DSP Bacău, pacienţii centrului depistaţi pozitivi şi asimptomatici vor rămâne în centru, alături de personalul depistat pozitiv şi asimptomatic. În total au fost confirmate 64 de persoane, dintre care 21 de angajaţi şi 43 de asistaţi.

Citeşte şi: O pacientă confirmată cu coronavirus a ameninţat că se sinucide dacă nu va fi externată. Femeia, internată în spital de 60 de zile

„Beneficiarii depistaţi negativ, împreună cu personalul depistat negativ, vor fi mutaţi în structura exterioară a unităţii (corp administrativ). Reprezentanţii D.S.P. Bacău efectuează verificări pentru a stabili modalitatea optimă de a utiliza acest spaţiu. Personalul unităţii, care se afla la domiciliu anterior acestei testări, rămâne la domiciliu cu întreaga familie, până la împlinirea termenului de 14 zile de la ieşirea din centru; acest personal urmează a fi testat”, a declarat, în comunicatul de presă, directorul executiv al DSP Bacău, Mihaela Arim.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, a acuzat conducerea DSP Bacău, într-o postare pe pagina de Facebook, că situaţia de la centrul din Dărmăneşti se datorează testării efectuate prea târziu.

„V-am solicitat în adresele înaintate către Direcţia de Sănătate Publică Bacău, în zilele de 21-23 aprilie, testarea de urgenţă a personalului de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmăneşti. Aţi ignorat apelul nostru. V-aţi trezit abia pe 3 mai să faceţi testările pentru COVID-19! Sunteţi direct responsabili de rezultate. V-aţi jucat cu vieţile oamenilor”, a afirmat preşedintele CJ Bacău.