Intervenție de amploare a salvamontiștilor! 25 de turiști au rămas blocați în zapadă, în Munții Făgăraș

Salvamontiştii din cadrul Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu au intervenit, vineri seară, pentru a recupera 25 de turişti din Valea Bâlii, în Munţii Făgăraş. La altitudini mari este un strat consistent de zăpadă.

19 nov. 2022, 08:41
Intervenție de amploare a salvamontiștilor! 25 de turiști au rămas blocați în zapadă, în Munții Făgăraș

25 de turişti blocați în zona Bâlea Lac au fost recuperați seara trecută de salvamontişti.

„Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a intervenit pentru recuperarea a 25 de turiști de pe Valea Bâlii. Aceștia erau echipați corespunzător dar datorită condițiilor meteo nefavorabile, bagajelor mari și venirea nopții aceștia au solicitat sprijin. A intervenit echipa de permanență de la Bâlea Lac. Intervenția este în desfășurare, din fericire niciunul dintre turiști nu are nevoie de îngrijiri medicale. Dorim sa atragem atenția asupra faptului că la altitudini de peste 1800 m este prezent un strat consistent de zăpadă”,  a transmis Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu pe pagina de Facebook.

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a intervenit pentru recuperarea a 25 de turiști de pe Valea Balii.
Aceștia…

Posted by Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu on Friday, 18 November 2022

Citiți și: Tragedie în Bucegi. O femeie de 24 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut 200 de metri în gol.

Dispeceratul Național Salvamont a anunțat că în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 12 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

La munte a început să ningă, iar stratul de zăpadă este deja consistent în mai multe zone.

Începând de joi, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația rutieră a fost închisă pe DN 7C (Transfăgărășan), pe sectorul de drum cuprins între kilometrii 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și 130+800 metri (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), precum și pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localitățile Rânca (județul Gorj) și Obârșia Lotrului (județul Vâlcea).

Citiți și: Val de aer polar în România. Cum va fi vremea de Sfântul Andrei, 1 Decembrie şi de Moş Nicolae. Prognoza meteo actualizată