Tragedie în Bucegi. O femeie de 24 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut 200 de metri în gol. UPDATE: Trupul a fost recuperat de salvamontişti

Accident tragic în Bucegi. O femeie de 24 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut 200 de metrii în gol în Bucegi. Prietenul tinerei este în stare de șoc.

23 oct. 2022, 11:28
Tragedie în Bucegi. O femeie de 24 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut 200 de metri în gol. UPDATE: Trupul a fost recuperat de salvamontişti

UPDATE: Trupul tinerei a fost recuperat de salvamontişti. Aceştia trag un semnal de alarmă referitor la faptul că mulţi turişti se aventurează pe trasee periculoase „nepregatiti si total neechipati„. Spre exemplu, tânăra de 24 de ani care a căzut în gol era în adidaşi.

O tanara de 24 de ani si-a pierdut ieri viata in Muntii Bucegi. Aceasta incerca sa coboare cu prietenii ei de la Monumentul Eroilor spre Cabana Caraiman, cand a alunecat si a cazut aproape 200 de metri pe un vâlcel. Nu a avut nicio sansa de supravietuire.

Traseul turistic Brâna Caraimanului străbate versantul sud-estic al muntelui si este destinat doar turistilor experimentati, antrenati si bine echipati. Doar ieri acest traseu a fost accesat de sute de turisti, marea lor majoritate fiind nepregatiti si total neechipati.

Chiar in momentul cand scoteam trupul tinerei din prapastie, un parinte îsi transporta copilul de nici un an in brate. Am incercst sa-i explicam inconstienta de care a dat dovada si nu intelegea nimic din ce-i spuneam . In opinia lui nu gresise cu nimic…

Reamintim ca toate traseele care strabat Abruptul Prahovean necesita un echipament si un antrenament adecvat, mai ales in aceasta perioada cand terenul este inghetat si foarte alunecos„, se arată în postarea Salvamont Buşteni.


ŞTIREA INIŢIALĂ: O tragedie cumplită a avut loc sâmbătă, în Bucegi. O tânără de 24 de ani din județul Neamț a murit după ce a căzut 200 de metrii în gol.

Citește și Incident grav la Vaslui. Un motociclist a fost acroşat de o maşină. Care este starea de sănătate a bărbatului

Turista se afla într-o drumeție împreună cu alte trei persoane pe traseul de la Crucea Caraiman spre cabana Caraiman, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Salvamont Buşteni.

Într-un moment de neatenție, tânăra s-a împiedicat şi a căzut aproximativ 200 de metri în abrupt, spre Valea Jepilor Mici, din Brâna Caraimanului.

Martor la cumplita scenă a fost prietenul tinerei care se află în aceste momente în stare de şoc. Bărbatul a fost predat de salvamontiști unui echipaj de ambulanţă.

În aceste momente, o echipă formată din 12 salvatori montani participă la acţiunea de recuperare a trupului neînsuflețit al turistei.

Citește și Avion prăbuşit, la bord se aflau mulţi milionari. A fost găsită epava după ore de căutări