Interviu cu preotul român aplaudat de toată Italia. „Românul e ruşinos, nu îndrăzneşte să ceară ajutorul” VIDEO

Preotul Matei Tulan este omul care a mobilizat comunitatea de români din Toscana şi a reuşit să strângă alimente pe care le-a dus la comunităţile care aveau nevoie. Zilele trecute ei au distribuit 4 tone și jumătate de alimente, produse de igienă, medicamente și cele necesare duhovniceşti, respectiv: aghiasmă, anaforă, untdelemn sfințit şi cărți de rugăciune

02 apr. 2020, 15:03
Interviu cu preotul român aplaudat de toată Italia. „Românul e ruşinos, nu îndrăzneşte să ceară ajutorul” VIDEO

Le-am dus ajutoare nu numai la români, ci şi la italieni, albanezi, sârbi, macedoneni şi croaţi. Strângerea acestor alimente este rezultatul unei fructuoase colaborări cu autorităţile locale, dar şi cu românii noştri care au afaceri aici. Fiecare a contribuit din puţinul său. Prin intermediul lor, Dumnezeu a lucrat„, a declarat preotul Matei Tulan, la emisiunea La Măruţă, de la PRO TV.

Matei Tulan este de zece ani în Italia, dar preot în Montecatini de aproape opt ani. Oraşul are 20.000 de locuitorui, dintre care aproximativ 1.600 sunt români. De vineri, preotul plănuieşte să înceapă o nouă serie de donaţii. „Ne rugăm la Dumnezeu, că nu este uşor. Se simte în aer acestă stare de nelinişte, de frică, aceatsă stare de singurătate şi neputinţă„, a mai spus preotul Tulan.

Citeşte şi COVID-19. Marea Britanie doboară zilnic recordul de decese. Bilanţul de joi este chiar sumbru

Am făcut şi fac asta pentru fraţii români, să nu se simtă abandonaţi, să se simtă ca o familie. Fac asta pentru că românul este ruşinos, nu îndrăznezşte să ceară ajutorul. De multe ori alte familii de ne spun, uite, este şi acolo o familie cu trei copii, sau în partea cealaltă, iar în ultimele zile au început să vinî tot mai multe mesaje„.

Interviul complet cu preotul Matei Tulan, în materialul de mai jos