Interviu CUTREMURĂTOR cu Mihai Neşu: Până să mă accidentez mă consideram INDESTRUCTIBIL

Directorul departamentului de comunicare şi imagine al LPF, Marius Mitran, a realizat un interviu cu Mihai Neşu pentru site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

06 oct. 2014, 09:42
Interviu CUTREMURĂTOR cu Mihai Neşu: Până să mă accidentez mă consideram INDESTRUCTIBIL

Mihăiţă Neşu, imobilizat de mai bine de trei ani într-un scaun cu rotile, nu şi-a pierdut speranţa. El crede cu convingere că într-o zi va putea să meargă, tot aşa cum e convins că accidentul pe care l-a suferit trebuia să se întâmple.

Am înţeles când am crezut. Acum cred.” „În Dumnezeu?” „În Dumnezeu, în Destin, în rolul tău pe pământ! (…) Ştii ce am înţeles? Că totul s-a întâmplat pentru că trebuia să se întâmple. Tata e dezorientat acum, că mama a murit. Domnul Răchiţeanu (n.r. – medicul care se ocupă de recuperarea lui Neşu) ştie să-ţi zică mai bine de ce trăim ceea ce trăim„, spune Mihai Neşu în interviul acordat lui Marius Mitran, pentru site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

La rândul său, medicul e convins că Neşu îşi va reveni şi va merge din nou. „Sfântul Augustin a zis că Dumnezeu un singur lucru nu poate face. Nu poate să facă să fie neîntâmplate cele întâmplate. Înţelegeţi? Eu în 6 luni îl fac să se mişte pe Mihai, băiatul ăsta va merge şi el ştie că-i aşa. S-a întâmplat ce s-a întâmplat pentru că Mihai va demonstra că lupta asta poate fi câştigată. Într-o zi, curând, va merge„, spune medicul Răchiţeanu.

Citeşte şi IMAGINI EMOŢIONANTE. Primire IMPRESIONANTĂ pentru Mihai Neşu pe Cluj Arena VIDEO

În câteva cuvinte, Mihai Neşu a explicat şi cum i s-a schimbat concepţia despre viaţă în ultimii trei ani: „Am înţeles atunci şi în toate zilele şi nopţile astea, mai degrabă cine nu sunt decât cine sunt.” „Cine credeai că eşti?” „Cine? Dacă-ţi spun… Eu, Mihai Neşu, credeam că sunt indestructibil. In-des-truc-ti-bil! Înţelegi? Până să… până să mă accidentez, asta credeam. Acum ştiu altceva„.

Totodată, el a explicat şi în ce a constat schimbarea: „După ce m-am accidentat, am constatat aşa, aproape ca pe o revelaţie, că trăim complicat. Şi atunci am zis să simplific. Trăim complicat, gândim complicat, mâncăm complicat. Simplific şi mi-e bine. Simplifică şi tu! (…) Totul se întâmplă cu un motiv, asta am învăţat. Când a venit psihologul la mine, după accident, l-am dat afară după o săptămână. Mi se părea că el avea nevoie de psiholog, nu eu. Eu cred şi în altceva. În prietenie. Un prieten adevărat, care ţine la tine necondiţionat, are mai multe sfaturi să-ţi dea decât un psiholog. Şi oamenii trebuie să se ajute„.

Vezi şi Transformarea ŞOCANTĂ a lui MIHAI NEŞU. Cum arată după 3 ANI în scaunul cu rotile FOTO