INTERVIU EXCLUSIV cu Ion Iliescu în ziua aniversării sale. Cum se simte fostul președinte la 93 de ani: ”Nu prea mai ieșim în lume”

Ion Iliescu, primul preşedinte al României de după Revoluţia din 1989, a împlinit vineri vârsta de 93 de ani. Cu această ocazie, fostul președinte a vorbit în exclusivitate la România TV despre cum este viața sa la vârsta de 93 de ani, dar și despre cum s-au schimbat lucrurile în țară în ultimii ani.

03 mart. 2023, 16:47
INTERVIU EXCLUSIV cu Ion Iliescu în ziua aniversării sale. Cum se simte fostul președinte la 93 de ani: ”Nu prea mai ieșim în lume”
INTERVIU EXCLUSIV cu Ion Iliescu în ziua aniversării sale

INTERVIU EXCLUSIV cu Ion Iliescu în ziua aniversării sale. Ion Iliescu a dezvăluit că simte foarte bine pentru vârsta sa, însă în ultima vreme atât el, cât și soția sa Nina nu au mai ieșit în lume.

Citește și Scandal la geamul lui Ion Iliescu de ziua lui. Marian Ceaușescu a aruncat cu vopsea roșie în fața casei, a agățat de gardul o cucuvea și a anunțat că și-a cumpărat loc de veci lângă cel al fostului președinte

INTERVIU EXCLUSIV cu Ion Iliescu în ziua aniversării sale

Fostul președinte al României a mărturisit că deși psihic este foarte bine, vârsta înaintată își spune cuvântul.

Cu toate acestea, Ion Iliescu a spus că este la curent cu tot ceea ce se întâmplă în țară și că apreciză evoluția societății românești din ultimii ani.

”Ce să facem, bine, vă mulțumim tare mult. Nu prea mai ieșim în lume, la vârsta noastră e mai greu. Capul e întreg. La 93 de ani nu mai e ca la 23. Din păcate multe multe lucruri bune pe care le-am petrecut împreună s-au cam subțiat, diluat și lipsește spiritul antrenant, mobilizant. Ne-a animat câțiva ani după revoluție, în timpul și după. Iată, trece vremea și lucrurile intră pe făgașuri noi. Altminteri urmărim cu interes și apreciem lucrurile și bune pe care le fac unii și speranțele pe care le oferă unii tineri cu suflet și cu inima curată și speram sa își croiască drum lucrurile și invențiile bune și măsurile bine gândite”, a spus Ion Iliescu la România TV.

Primul președinte al României de după Revoluţia din 1989, a transmis că speră ca în țara noastră să se mențină echilibrul și că le stă la dispoziție tuturor tinerilor care au nevoie de un sfat, chiar dacă în ultima vreme nu i-a mai fost solicitat.

”Când au nevoie de el, le stau la dispoziție. nu prea apelează. nici nu pot sa reproșez nimănui  nimic, fiecare generație vine cu aspirațiile ei, experiență proprie. urmăresc cu interes și aprecieze ce e bine, oamenii de suflet. și privesc cu îngrijorare elementele de deformare a ființei umane. Eu sper ca noi sa menținem ce avem bun și echilibrul din țară noastră să se păstreze, să se apere, sa nu fim influențați”, a mai spus fostul președinte.

Ion Iliescu a vorbit și despre PSD, partidul pe care l-a slujit ani de zile. El a subliniat faptul că partidul are în continuare nevoie de un suflu nou.

”Din păcate, partidul are încă nevoie de suflu și de prezență activă, mai ales încurajarea tineretului fie prezent în viață societății, să marcheze o prezență activa. A slăbit spiritul ăsta militar și e insuficientă grija pentru formarea tinerilor. Ține și de cei maturi cum se ocupă, cum ajută, cum sprijină, cum încurajează forțele tinere. M-am întâlnit, am discutat, am exprimat opiniile mele care sunt cunoscute. Eu sper ca societatea românească să se așeze mai temeinic și să creeze un cadru în care inițiativa, gândurile bune, opiniile să se manifeste mai activ și să creeze un cadru general. Spiritul militant trebuie încurajat!”, a conchis fostul președinte al României.

Citește și Politicianul cel mai apropiat de Ion Iliescu dezvăluie care este starea de sănătate a fostului preşedinte: „Chestiuni normale pentru vârsta asta şi anormale pentru noi”