Interviu EXCLUSIV cu naşul afaceristului Ioan Crişan. Ce ştia familia despre afacerile controversatului milionar

Contactat de jurnaliştii România Tv, nașul afaceristului mort în atentatul cu bombă de la Arad rupe tăcerea și face dezvăluiri incredibile.

03 iun. 2021, 21:28
Interviu EXCLUSIV cu naşul afaceristului Ioan Crişan. Ce ştia familia despre afacerile controversatului milionar
Interviu EXCLUSIV cu naşul afaceristului Ioan Crişan. Ce ştia familia despre afacerile controversatului milionar

Naşul afaceristului Ioan Crişan rupe tăcerea într-un interviu exclusiv pentru România Tv. Acesta este unul dintre cei care îl cunoşteau foarte bine pe milionarul care a murit în urma atentatului cu bombă de sâmbătă, din Arad.

Naşul afaceristului Ioan Crişan rupe tăcerea. Interviu exclusiv pentru România Tv

Reporter:

  Il cunoasteti de-o viata.

Naşul lui Ioan Crişan: Pai da cum..ne-am nascut in acelasi sat.

Reporter: Și cum era ca om, cum a inceput afacerile?

Naşul lui Ioan Crişan. A inceput dupa 90, a avut brutarie aici în Arad, a avut un butic în localitatea de unde e nevasta-sa. Incet, i-a mers cum i-a mers. A avut o mostenire, pentru că a avut grijă de o femeie mai în vârstă. A murit si apartamentul le-a ramas lor. A avut firma de transport, a avut două camioane, nu a cheltuit bani.

Reporter: Era strangator?

Naşul lui Ioan Crişan: Da.

Reporter: Cum era el ca om?

Naşul lui Ioan Crişan: Nu avea treaba cu nimeni. Toată lumea îl iubea.

Reporter: Se spune ca cineva voia sa ii fure afacerea cu peşti

Naşul lui Ioan Crişan: Am auzit si speculatia asta, nu cred ca e adevarat. Altii spuneau ca el e in spatele cuiva, nici aia nu e adevarat.

Reporter. Se vorbeste de contrabanda de tigari.

Naşul lui Ioan Crişan: Si asta tot la tv am auzit. Sută la sută nu s-a ocupat. El  lucra şi la Centrul de Dirijare a Zborurilor , avea s afacerile care îi mergeau bine.

Reporter: Inteleg ca voia sa aduca si crocodili.

Naşul lui Ioan Crişan: A vrut, dar nu a mai apucat.

Reporter: Dar pe doamna aia de se zice ca e amanta lui o stiti?

Naşul lui Ioan Crişan. O stiu, da. Erau impreuna la lucru…nu stiu de amanti. Toata lumea a vehiculat, eu nu mi-am permis sa il intreb niciodata.

Reporter: Erau apropiati.

Naşul lui Ioan Crişa: Da, cu toata lumea și cu oamenii lui.

Reporter: Erati aici cand a avut loc explozia?

Naşul lui Ioan Crişan: Nu, eram la tara de o saptamana.

Reporter: Când ați auzit, ce-ați zis?

Naşul lui Ioan Crişan: Prima data nu mi-a venit sa cred si treptat m-am convins ca asa a fost. Primul gand? M-am mirat prima data cum s-a putut intampla.

Reporter: Sotia lui ce spune?

Naşul lui Ioan Crişan: Ce sa spuna, e afectata. Am vorbit cu ea mai devreme, nu stie cand ii da drumul sa il inmormanteze.

Reporter: Ce crede doamna ca s-a intamplat?

Naşul lui Ioan Crişan: Nu stie nimic. Ea nici cat mie nu stie.

Reamintim că omul de afaceri Ioan Crişan a murit sâmbătă dimineaţa după ce autoturismul lui a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Citeşte şi Gestul emoţionant al amantei lui Ioan Crişan. Ce a făcut Aurora Ardelean pentru afaceristul din Arad

Dezvăluirea care schimbă tot în atentatul de la Arad. Explozibilul folosit în tragedie a fost de tip militar. Afaceristul Ioan Crişan, filat timp de 14 zile!

Potrivit primelor informaţii, se pare că Ioan Crișan a fost filat timp de cel puțin două săptămâni și cel mai probabil bomba ar fi fost amplasată în mașina sa în fața blocului, în condițiile în care a fost nevoie de mai puțin de un minut pentru montarea acesteia, potrivit antena3.ro.

Potrivit surselor apropiate anchetei, având în vedere tipul explozibilului și modul de acționare, se pare că ar fi vorba despre profesioniști, care au mers direct la pont și au profitat de faptul că nu pot fi surprinși de camerele de supraveghere din zonă, care nu funcționau de mai bine de o lună. Surse apropiate anchetei spun că a fost vorba despre o răzbunare, și că mai multe persoane ar fi acționat într-un mod foarte calculat împotriva omului de afaceri.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că a dispus verificarea tuturor societăţilor care comercializează explozibili, în cazul asasinatului afaceristului din Arad.

„Aşa cum, de exemplu, la Oneşti, am verificat peste 500.000 de petiţii în 24 de luni, tot ce înseamnă plângeri, care nu aveau caracter penal, dar aveau anumite elemente de ameninţare, la fel am făcut şi aici, am dispus verificarea tuturor societăţilor care comercializează produse de acest gen (explozibili – n.r.) la nivel naţional şi, cu siguranţă, de aici ne va rezulta şi o imagine a ceea ce înseamnă această piaţă în România”, a declarat ministrul Internelor, Lucian Bode.

Citeşte şi Imagini şocante din momentul asasinării lui Ioan Crişan. Au fost 18 explozii în şapte minute